Breaking

 KPK Ultimatum-advocaat voor de gouverneur van Papua Lukas Enembe Cooperative



De Corruption Eradication Commission (KPK) herinnerde de advocaten van de gouverneur van Papua Lukas Enembe, Aloysius Renwarin en Stefanus Roy Rening eraan om mee te werken aan het juridische proces.

De KPK stelde een ultimatum aan de twee die ermee instemden het onderzoek door het KPK-rechercheursteam bij te wonen met betrekking tot de vermeende zaak van omkoping en fooien voor een infrastructuurproject met de Papua APBD dat hun cliënt, Lukas Enembe, in de val lokte.
 
"We herinneren de betrokkenen eraan om mee te werken aan het gehoorzamen aan de wet. Kom alsjeblieft naar de politie en leg het direct uit voor de onderzoekers", zei Ali Fikri, hoofd van de KPK-rapportage-eenheid in zijn verklaring op vrijdag (18/11/2022).

Volgens Ali riep het onderzoeksteam van de KPK het advocatenteam van Lukas bijeen in hun hoedanigheid van Indonesische staatsburgers, niet als advocaat. Ali benadrukte dat elke burger verplicht is om de dagvaarding van de politie bij te wonen.

"We hebben in onze hoedanigheid van burgers opgeroepen om getuigen te worden omdat er behoefte is aan een onderzoek zodat de handelingen van de verdachten duidelijker worden. Dit is natuurlijk niet een kwestie van hun hoofdtaak als juridisch adviseurs van LE (Lukas Enembe), " zei Ali.

Het is bekend dat de KPK op donderdag 17 november 2022 de advocaat van de gouverneur van Papua, Lukas Enembe, Aloysius Renwarin heeft ontboden. Aloysius was echter afwezig en stuurde een brief naar de KPK.

Een andere advocaat van Lukas Enembe, Stefanus Roy Rening, beweerde ook dat hij ook door de KPK zou worden verhoord. Op basis van het door de anti-corruptiebureau gepubliceerde dagvaardingsschema werd zelfs alleen Aloysius gedagvaard.

In zijn brief stelt Roy dat hij de KPK om opheldering heeft gevraagd over de dagvaarding.

"We hebben eerst de KPK om opheldering gevraagd over de dagvaarding van ons beiden als getuigen in een zaak die onze cliënt (Lukas) tot verdachte maakte", zei Roy vrijdag (18/11/2022).
 
Claimverduidelijkingsbrief is ontvangen door KPK
 
Roy zei dat de brief met opheldering gisteren op donderdag 17 november 2022 door de KPK was ontvangen. In zijn brief gaf Roy ook toe dat hij een klacht had ingediend bij een advocatenorganisatie om begeleiding en bescherming te vragen tegen dagvaardingen van de KPK.

Volgens hem bestudeert de organisatie momenteel het verzoek om bescherming tegen het juridische team van Lukas. Hij blijft de KPK echter steunen bij het onderzoek naar de vermeende zaak van omkoping en fooien in Papoea waarin Lukas Enembe in de val liep.

"Alle vormen van juridische bijstand en belangenbehartiging voor onze cliënten zijn uitsluitend bedoeld om de rechtsstaat en de mensenrechten te handhaven en volgens professionele normen die worden gegarandeerd door de wet en een ethische code", aldus Roy.
 
Oproep niet vervullen

De advocaat van de gouverneur van Papoea, Lukas Enembe, Aloysius Renwarin, was afwezig, alias hij gaf geen gehoor aan de oproep van het onderzoeksteam van de Corruption Eradication Commission (KPK).

Aloysius werd zelfs ondervraagd over de vermeende zaak van omkoping en fooien voor een infrastructuurproject in Papoea dat zijn cliënt, Lukas Enembe, in de val lokte. Hij zou op donderdag 17 november 2022 worden onderzocht.

"De informatie die we hebben ontvangen was niet aanwezig", zei hoofd van KPK Reporting Unit Ali Fikri in zijn verklaring op vrijdag (18/11/2022).

Niet alleen Aloysius die afwezig was, ook de chauffeur genaamd Darwis was niet aanwezig bij de oproeping van de KPK-rechercheurs. Beiden zullen worden teruggeroepen door het onderzoeksteam.

"Het opnieuw plannen van de dagvaarding zal door het onderzoeksteam worden verzonden", aldus Ali.

BRON: https://www.liputan6.com/news/read/5129097/kpk-ultimatum-pengacara-gubernur-papua-lukas-enembe-kooperatif

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.