Breaking

Raja Ampat Wayag Lagoon is de plek waar mantaroggen in de wereld worden vergroot



De Wayag-lagune in Raja Ampat Regency, provincie West Papua, werd aangekondigd als 's werelds eerste wetenschappelijk bevestigde broedplaats voor mantaroggen.

"Dit werd aangekondigd op het internationale seminar over hoe effectief het beheer van beschermde mariene gebieden is die gunstig zijn voor het behoud en het toerisme van de mantaroggen in oktober 2022 in Jakarta door het coördinerende ministerie voor Maritieme Zaken en Investeringen en het ministerie van Maritieme Zaken en Visserij," zei de Regionale overheidsdienst (BLUD UPTD) Beheer van het mariene beschermingsgebied van de Raja Ampat-eilanden bij de Marine and Fisheries Service van de provincie West Papua, Safri in Sorong, vrijdag.

Hij voegde eraan toe dat dit de lijst van successen van de provincie West Papua via de Marine Fisheries Service, in dit geval de BLUD UPTD voor het beheer van het waterbeschermingsgebied van de Raja Ampat-eilanden, heeft toegevoegd aan de lijst van successen van de provincie West Papua, die in de gemeenschap gebaseerde natuurbeschermingsgebieden beheert.

In een aparte verklaring heeft de directeur-generaal Marien Ruimtelijk Beheer van de KKP-inspecteur-generaal van politie drs. Victor Gustaaf Manoppo zei dat de manta-koraalpopulatie in Raja Ampat sinds 2009 met ongeveer acht procent per jaar groeit.

Er wordt gezegd dat dit de eerste en enige manta-populatie wereldwijd is waarvan is gemeld dat ze snel en goed groeit en zich ontwikkelt. Het succes van het beheer van beschermde gebieden in de wateren van de Raja Ampat-eilanden en de omliggende zeeën, beheerd door de DKP van de provincie West Papua via de BLUD UPTD, heeft bewezen voordelen te bieden voor zowel het behoud van de mariene biodiversiteit als de verbetering van het levensonderhoud van de omliggende gemeenschappen.
 
"Dit succes is een speciaal geschenk voor de provincie West-Papoea, die nu 23 jaar oud is als een beschermde provincie in Indonesië", zei hij.

Hoofd van het Regionaal Bureau voor Onderzoek en Innovatie (BRIDA) Prof. Charlie Danny Heatubun sprak zijn dank uit voor alle steun van de centrale overheid en de gemeenschap zodat de provincie in staat is om de economie van de gemeenschap en de toekomst van de regio te behouden . Hij sprak ook zijn waardering uit voor inheemse volkeren en alle natuurbeschermingsorganisaties die zich richten op het Raja Ampat-gebied, zodat ze beroemd kunnen worden in de ogen van de wereld.

BRON: https://mataram.antaranews.com/berita/230525/laguna-wayag-raja-ampat-place-pembesar-pari-manta-di-dunia

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.