Breaking

Jayapura Regent vraagt alle partijen om cultuur en natuurlijke schoonheid te promoten



De regent van Jayapura, provincie Papua Mathius Awoitauw vroeg alle partijen in de regio om cultuur en natuurlijke schoonheid te promoten voor de bevordering van het toerisme op de 'kambai umbai'-aarde.

Hij zei dat Jayapura Regency in zijn ontwikkelingsvisie met de kenmerken van het behoud van culturele authenticiteit en actieve deelname van inheemse volkeren aan het ontwikkelingswiel een positieve trend van vooruitgang heeft laten zien in de dorpsgerichte toerismesector met zijn lokale wijsheid.

"Een aantal dorpen met hun unieke uiterlijk en natuurlijke rijkdom hebben de aandacht getrokken van toeristen die een bezoek brengen aan de schoonheid van Jayapura Regency", zei hij in een persbericht dat vrijdag in Jayapura werd ontvangen.

Volgens Mathius, om het aantal bezoekers aan Jayapura Regency te vergroten, moedigt de Papua Creative Youth-gemeenschap of degenen die zijn gevormd, altijd jongeren aan in elk traditioneel dorp om het dorp te blijven beheren.

"Promoot het naar de buitenwereld, zodat elke uniekheid in Papua het voordeel wordt van toekomstig toerisme", zei hij.

Hij legde uit dat de vooruitgang van het toerisme in het dorp waardering had gekregen van het Ministerie van Toerisme en Creatieve Economie (Kemenparekraf) RI.

"Dit is een motivatie zodat er in de toekomst meer toeristische dorpen op aarde 'Kambai Umbai' zullen zijn," zei hij opnieuw.

Hij voegde eraan toe dat het potentieel dat in elk dorp aanwezig is, moet worden benut, omdat het een impact zal hebben op de economie van de lokale gemeenschap.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/693861/bupati-jayapura-minta-all-party-mempromokan-kultur-dan-keindahan-alam

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.