Breaking

KPK neemt contant geld en goudstaven in beslag in verband met de zaak van de gouverneur van Papua



De Corruption Eradication Commission (KPK) nam bewijs in de vorm van contant geld aan goudstaven van huiszoekingen in Jakarta in beslag tijdens het onderzoek naar de vermeende omkoping en bevrediging die de gouverneur van Papua, Lukas Enembe (LE), verstrikt had.

"Het KPK-onderzoeksteam, woensdag (9/11) in de zaak met verdachte LE, is klaar met zoeken op twee verschillende locaties in Jakarta, namelijk de woning van verdachte LE en een appartement", zei hoofd van de KPK-nieuwssectie Ali Fikri in Jakarta, donderdag ( 10/11/2022).

Tijdens de zoektocht, zei hij, vond het onderzoeksteam verschillende documenten met betrekking tot de zaak, elektronisch bewijsmateriaal, financiële gegevens, contant geld in roepia en goud.
 
"Onmiddellijke analyse en inbeslagname zullen worden uitgevoerd als bewijs in de zaak met de verdachte LE en zijn vrienden", zei Ali.

Eerder op vrijdag (4/11) had de KPK ook drie locaties in Jayapura City doorzocht, namelijk de woning van de bij de zaak betrokken partij en twee privé-bedrijfskantoren.

Vanaf die locatie zijn diverse documenten en elektronisch bewijsmateriaal gevonden en beveiligd waarvan wordt vermoed dat ze verband houden met het bewijs van de zaak.

Bij het onderzoek van de zaak hebben de KPK-rechercheurs Lukas Enembe gedagvaard om te worden verhoord in zijn hoedanigheid van getuige op het hoofdkwartier van de Papua Mobiele Brigade op maandag (12/9). Luke Enembe was echter niet aanwezig.

Vervolgens heeft de KPK ook Lukas Enembe gedagvaard om als verdachte te worden verhoord in het KPK Red and White Building, Jakarta, maandag (26/9). Betrokkene was echter ook afwezig wegens ziekte en diende een brief in om zich in Singapore te laten behandelen.

Het onderzoeksteam van KPK ontmoette afgelopen donderdag (3/11) ook Lukas Enembe in zijn woonplaats in Jayapura City, Papua, om de zaak te onderzoeken. Daarnaast heeft een team bestaande uit KPK-artsen en de Indonesische Artsen Vereniging (IDI) ook een afspraak gemaakt met Lukas Enembe voor een gezondheidscheck. In de groep was ook KPK-voorzitter Firli Bahuri aanwezig.

Firli benadrukte dat de komst van het KPK-team naar de woning van Luke Enembe uitsluitend in het belang van de wetshandhaving was. Maar volgens hem houdt de KPK in het proces ook rekening met de rechten van de verdachte.

Hij legde uit dat het KPK-team Lukas Enembe 1,5 uur lang heeft onderzocht, wat zowel te maken had met de zaak als met zijn gezondheidstoestand. Het onderzoek werd bijgestaan door vier artsen van Centraal IDI en regionaal IDI. Aan het einde van het onderzoek hebben de KPK en LE ook het proces-verbaal en andere administratieve stukken ondertekend.

De KPK heeft de status van verdachte Lukas Enembe niet officieel bekend gemaakt. Ten aanzien van de publicatie van de casusopbouw en partijen die als verdachte zijn aangemerkt, zal dit geschieden wanneer er geforceerd is gestreefd naar aanhouding of aanhouding van de verdachte.

BRON: https://jubi.id/nasional-internasional/2022/kpk-sita-uang-tunai-untuk-emas-batangan-terkait-case-gubernur-papua/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.