Breaking

 PLN komt snel in actie om de stroom te herstellen die is getroffen door de Dogiyai-rel



Na de rellen in Dogiyai Regency die plaatsvonden op zaterdag 12 november 2022, kwam PT PLN (Persero) snel in actie om het elektriciteitssysteem te herstellen. Het incident waarbij honderden gebouwen afbrandden en het elektriciteitsinfrastructuurnetwerk beschadigden, resulteerde in een stopzetting van de levering van elektriciteit aan klanten.

PLN Manager van de Nabire Customer Service Implementation Unit (UP3), Manihar Hutajulu, legde uit dat PLN met de veiligheidshulp van de Dogiyai-politie een snel herstel kan uitvoeren. Ook wordt informatie over getroffen locaties doorgegeven, zodat deze direct kan worden afgehandeld.
 
“Twee dagen na het incident zijn we pas het veld op gegaan nadat de politiechef had verklaard dat de situatie veilig en onder controle was. De agenten kamden onmiddellijk de getroffen punten uit, die zich allemaal in het Monamani-district bevinden', zei Manihar Hutajulu.

Enkele van de netwerken die door de brand werden beschadigd, waren de 20 KV Medium Voltage Air Lines (SUTM) op 3 punten voor 1,1 km lang, het laagspanningsnetwerk (JTR) 2 km lang en het aantal huisaansluitingskabels kan niet worden vastgesteld omdat het aantal getroffen abonnees is nog steeds verschoven. Er werden maar liefst 17 medewerkers ingezet om het normalisatieproces van het netwerk snel te kunnen afronden.
 
"Godzijdank, op woensdag (16/11), om 13.00 WIT, zijn we erin geslaagd om 100 procent van de getroffen systemen te herstellen en bleven alleen in de brandende gebouwen. Bedankt voor de hulp en snelle actie van alle partijen. PLN zal zich blijven inspannen zodat de elektriciteit weer volledig normaal kan worden”, besluit Manihar.

BRON: https://topicpapua.com/pln-motion-cepat-pulihan-listrik-imbas-kerusuhan-dogiyai/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.