Breaking

De concrete inspanningen van de regering worden steeds meer gevoeld door de bevolking van Trikora Papua



De regering gaat door met het lanceren van verschillende programma's in een poging om gemeenschapsproblemen op te lossen, zoals de inwoners van het Trikora-district, Jayawijaya Regency, in de provincie Papua, ervaren die voorheen moeite hadden om zout, suiker en koffie te krijgen.

Een van de doorbraken van de regering om de regio te bereiken is via gesubsidieerde pioniersvluchten. Dit programma heeft mogelijk niet veel impact op gemeenschappen in gebieden die gemakkelijk bereikbaar zijn via de lucht, over land en zelfs schepen, zoals in de kustgebieden van de provincie Papua.

Het is echter een ander verhaal met de mensen van Trikora District in het midden van Papua Island. Vanwege hun geografische ligging, niet dicht bij de kust of de volle zee, weten ze nooit hoe ze goederen moeten distribueren via het zeetolprogramma, laat staan schepen of bananenboten zien.

Sommige mensen in de zes dorpen in dit district hebben zelfs nog nooit tweewielige, vierwielige, zeswielige en zelfs twaalfwielige voertuigen gezien die gemakkelijk te vinden zijn in stedelijke gebieden in Papua, zoals in Jayapura City. Dit komt omdat er tot nu toe geen enkele toegangsweg is geopend vanwege het zeer moeilijke geografische terrein.

Voorafgaand aan het pilotensubsidie vliegprogramma van de commandovoering was de toestand van de mensen daar zorgwekkend. Om het centrum van de hoofdstad van Jayawijaya in Wamena te bereiken om in hun behoefte aan zout, suiker en rijst te voorzien, moeten ze vier nachten of een week door het rattenpad lopen, door de wildernis.

Dat was anders toen ze in Wamena hadden gewinkeld en de boodschappen terug wilden brengen naar Trikora. Omdat ze langer kunnen lopen dan wanneer ze zonder last naar de stad komen.

Trikora Village, Nanggo Village, Denggelmu Village, Korayaya, Ngulpa en Koranbrik Village in Trikora bevinden zich achter bergen en valleien. Dit district grenst ook aan Nduga Regency, Papua. Om Keneyam, de hoofdstad van Nduga Regency, te bereiken, is echter dezelfde strijd nodig als wanneer je naar de hoofdstad van Jayawijaya Regency gaat.

Mensen die nog niet hebben genoten van elektriciteit van PT PLN (Persero), hebben maar één luchthaven (lapter) in Anggolok Village. Ondertussen zijn er in drie andere dorpen wel laptops gebouwd maar nog niet af, zodat ze niet gebruikt kunnen worden.

Een van de nieuw gebouwde luchthavens met een landingsbaan van ongeveer 200 meter is in Kampung Nanggo. Het is echter niet gebruikt om vliegactiviteiten te ondersteunen. Als de laptop al functioneert, zal het de gemeenschap echt helpen, omdat de verdeling van verschillende basisbehoeften gemakkelijker zal zijn dan te voet naar de winkel in Nduga of Jayawijaya.

Met gesubsidieerde vluchten kunnen mensen via de luchtvaartmaatschappij of de overheid boodschappen bestellen in de stad en vervolgens ter plaatse of in de Trikora-wijk betalen. In feite kunnen ze de stad binnen enkele minuten bereiken en de kosten zijn vrij goedkoop in vergelijking met wandelen.

Deze gesubsidieerde vlucht maakt het ook voor de lokale overheid makkelijker om diverse hulpmiddelen uit te delen aan de mensen daar. Het kan namelijk niet rechtstreeks naar elk dorp worden gedistribueerd, omdat de hulp wordt verdeeld op de locatie van de luchthaven van Angolok.

"We danken de regering voor het sturen van hulp via vluchten. We zijn dankbaar dat we (basisgoederen) kunnen krijgen, want van Trikora naar Nduga (het duurt) vier nachten, het is moeilijk om industriële goederen te krijgen", zei intellectuele figuur Trikora Anggoma Kalolik.

Ze hopen dat de regering geleidelijk vliegvelden in andere dorpen zal voltooien, inclusief het aanmoedigen van gesubsidieerde vluchten om nieuwe laptops in te voeren, zodat de distributie van hulp en basisbehoeften van de gemeenschap elk dorp kan bereiken met lagere transportkosten dan het huren van een helikopter die vliegt eenmaal kosten tussen Rp. 40 tot Rp. 50 miljoen.

De mensen daar hopen dat de gesubsidieerde vluchten, die twee keer per week zijn ingepland, elke dag nog vlotter kunnen verlopen, zodat ze geleidelijk kunnen genieten van het welzijn van de bewoners in 39 andere wijken in deze wijk.


Kan bellen

Nu kunnen de inwoners van Trikora hun mobiele telefoons gebruiken om te communiceren met familieleden in andere gebieden, omdat de regering de aanleg van telecommunicatienetwerken in de meeste districten van Papua heeft voltooid.

Ook al kunnen ze geen Youtube kijken, geen toegang krijgen tot Facebook, Twitter, Instagram zoals de inwoners van het stadscentrum, de Trikora-mensen zijn erg blij omdat ze op afstand kunnen communiceren met hun familieleden.

Met de toegang tot de telefoon hopen ze dat de communicatie met de overheid nog beter wordt. Als ze bijvoorbeeld hulp willen uitdelen, kan de overheid dit eerder telefonisch doorgeven, zodat het districtshoofd en het dorpshoofd hun bewoners verzamelen om de uitgedeelde hulp te verwelkomen, zodat de bewoners deze onmiddellijk naar hun respectievelijke huizen brengen wanneer de hulp arriveert.

Net als bij overheidsprogramma's, zoals algemene verkiezingen (verkiezingen) waarvoor publieksparticipatie vereist is, kunnen organisatoren vooraf al telefonisch informeren, zodat de gemeenschap op de afgesproken dag samenkomt om hun politieke rechten te kanaliseren bij het kiezen van regionale hoofden en zelfs staatshoofden.

"We hebben een telefoonnetwerk, daar kunnen we bellen. Dus er moet van tevoren bericht zijn, zodat het publiek er is", zei hij.

Een programma van de lokale overheid dat ook waardering heeft gekregen van de gemeenschap, is de kioskhulp voor alle dorpen in Trikora.

Nikolas Itlay, hoofd van de sociale dienst van Jayawijaya, zei dat de hulp voor afgelegen inheemse gemeenschappen (KAT) voor de gemeenschap dit jaar was verdeeld. Natuurlijk kan de distributie alleen worden gedaan door kleine vliegtuigen of helikopters.

De hulp, die afkomstig is van het Papua Special Autonomy Fund (Otsus) is gepland om de komende jaren duurzaam te zijn, zodat mensen die in de buurt van een van de hoogste toppen van Indonesië (Puncak Trikora) wonen, de aanwezigheid van de overheid kunnen voelen .

Nikolas, een voormalig districtshoofd in Jayawijaya, gaf toe dat verschillende dorpen daar niet waren aangeraakt door diensten, zodat zijn dienst zorg bleef tonen zoals die werd gegeven aan de mensen van andere districten.


Gezondheidszorg

Meer dan een jaar als gevolg van de COVID-19-pandemie die het budget van de lokale overheid opslokte, zijn de gezondheidsdiensten voor de mensen daar gestopt. Deze situatie wordt vervolgens bevochten door de lokale overheid, zodat deze niet blijft aanslepen.

Om de vastgelopen gezondheidsdiensten daar nieuw leven in te blazen, is een van de plannen van de regering om tegen 2023 artsen en verpleegkundigen naar het district te sturen. Het is de bedoeling dat de gezondheidswerker meer dan 3 maanden in Trikora blijft en zich daarna terugtrekt van de locatie om te worden vervangen door andere gezondheidswerkers.

Voorafgaand aan de uitbraak van COVID-19 kon de lokale overheid geld toewijzen aan charterhelikopters, kleine vliegtuigen die worden gebruikt om medisch personeel te mobiliseren en medicijnen.

De arts die toen was gestuurd, woonde niet in de poesma's, omdat er geen poespasgebouw was in Trikora.

"Volgend jaar richten we ons alleen op Trikora. Dus al het geld dat we voorstellen, willen we gebruiken om gezondheidswerkers in Trikora te financieren", zei het hoofd van de Jayawijaya Health Service, chirurg Willy Mambieuw.

Het zeer moeilijke terrein in de provincie Papua kon de geest van de leiders in het land om hun volk te bevrijden van achterlijkheid niet temperen.

De mensen van Trikora beginnen dit te zien en te voelen, want de regering geeft altijd om het lot van de mensen, ook al kost het veel moeite om ze te bereiken.

BRON: https://papua.antaranews.com/amp/berita/694297/usaha-konkret-government-kian-dirasakan-warga-trikora-papua

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.