Breaking

PLN distribueert 30 micro-PLTS voor de Yarweser Hamlet-gemeenschap



PLN blijft ernaar streven om toegang tot elektriciteit te garanderen voor alle gemeenschappen in afgelegen delen van het land. Dankzij de hulp van 30 PLTS Micro Units en een energieopslag genaamd SuperSUN, kunnen de mensen van Yarweser Hamlet, South Arefi Village, eindelijk genieten van de voordelen van 24 uur elektriciteit.

In een persbericht aan Antara in Jayapura, woensdag, werd gesteld dat de TJSL-hulp (Social and Environmental Responsibility) een poging was van PLN om deel te nemen aan het bevorderen van het welzijn van de mensen in de 3T-gebieden (grens, ultraperifere en achtergestelde gebieden). De aanwezigheid van elektriciteit is het eerste fundament van de samenleving om de dagelijkse economische activiteiten te vergroten.

Jhonisius Arwakon, een inwoner van Yarweser Hamlet, South Arefi Village, is een van de ontvangers van SuperSUN. Nadat zijn huis is geëlektrificeerd, kan hij nu ijsblokjes maken om vis in te bewaren. Voorheen moesten mensen die voornamelijk als vissers werkten, voor het vissen gedurende 2 uur naar Sorong City, tot 60 km over zee, om ijsblokjes te kopen.

"Toen hij de informatie hoorde (dat er hulp zou zijn) begon Su daar gelukkig te worden en toen de hulpgoederen naar beneden gingen. Vroeger hadden we 5 liter brandstof nodig om de elektriciteit aan te zetten van 18.00 uur tot 12.00 uur. De kosten is vrij groot. bereikte Rp. 20.000, -/liter," legde hij uit.

Jhonisius legde ook uit dat naast het gebruik van de vriezer, andere mensen elektriciteit ook gebruiken voor verschillende huishoudelijke activiteiten, zoals het gebruik van wasmachines, waterpompen, het gebruik van houten krabmachines en leren voor kinderen. Nu is alles gemakkelijker te doen. "Ik bedank PLN, niet meer 99 procent, maar 100 procent omdat alles weg is wat het huis zwart maakt, zoals onze fakkels als we 's ochtends wakker worden, Su's neus is zwart", zei hij.

In lijn met Jhonisius sprak Frans Pasarua, hoofd van Yarweser Hamlet, zijn dankbaarheid uit voor de geboden hulp. Dit is een zegen omdat alle activiteiten worden geholpen. "Ik vertegenwoordig de mensen van dit dorp, we zijn hier min of meer sinds 2001, we als gemeenschap zijn God dankbaar dat hij verlicht is. Heel erg bedankt omdat je ons deze persoon hebt geholpen. Dus vanmorgen zijn we erg blij omdat we kinderen hebben."Kinderen studeren 's nachts met alleen fakkels, maar nu hebben we lichten en die kunnen tot 24 uur branden", zei hij.

Het bestaan van SuperSUN voor begunstigden, naast het verhogen van hun productieve activiteiten, bespaart ook hun dagelijkse uitgaven. Eerder moesten ze op één dag 100 duizend uitgeven om de generator 6 uur aan te zetten. Momenteel hoeven ze met 24 uur stroom en een geschat verbruik van 1,5 kWh slechts ongeveer tweeduizend rupiah uit te geven.

Algemeen directeur van de hoofdeenheid van PLN voor de regio Papua en West-Papoea, Budiono, zei dat deze hulp een bewijs is van de inspanningen van PLN om billijke elektriciteit voor alle gemeenschappen te realiseren. "Elektriciteit is heel belangrijk, heel belangrijk, heel vitaal en heel ondersteunend bij activiteiten. Wie één koelkast heeft, kan worden toegevoegd zodat deze gekoeld kan worden. Vis zal duurzamer zijn, de verkoop zal toenemen, dus het is niet onmogelijk dat de wielen van de economie ten goede kunnen bewegen", legde hij uit.

Budiono voegde toe, met de aanwezigheid van elektriciteit kan natuurlijk alles worden gedaan. Welzijn, middelen en onderwijs kunnen verbeteren. Ook adviseerde hij het publiek om zorg te dragen voor de hulp die is uitgedeeld, zodat deze optimaal kan worden gebruikt.

"Alsjeblieft, dames en heren, kunnen we voor de hulp zorgen die we bieden, als er een probleem is, staan we klaar om het op te lossen. We hebben ook twee dorpelingen opgeleid zodat ze u kunnen helpen als er een storing is, zodat ze kunnen onmiddellijk omgaan met of communiceren met onze medewerkers", aldus Budiono.

Surya Power Solutions for the Country (SuperSUN) is een individuele zonne-energiecentrale geïnstalleerd met een prepaid kWh-meter met een vermogen van 900 VA. Bestaande uit twee hoofdcomponenten, namelijk een PV-paneel met een vermogen van 440 Wp - 700 Wp en een batterij met een vermogen van 2 kWh, is SuperSUN een milieuvriendelijke oplossing om mensen in afgelegen gebieden te elektrificeren. Deze doorbraak, geïnitieerd door PLN-medewerkers in Sorong, ontving de hoogste onderscheiding in de ESDM-sector in de vorm van Dharma Karya ESDM, omdat werd aangenomen dat deze grote voordelen had opgeleverd voor de elektriciteitssector.

Het bestaan van innovatie in de ontwikkeling van elektrische technologie is zeker zeer nuttig bij het presenteren van verlichting. Het realiseren van een rechtvaardige verdeling en betaalbaarheid van toegang tot elektriciteit laat zien dat de hele gemeenschap van elektriciteit kan genieten.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/694193/pln-salurkan-30-mikro-plts-untuk-dunia-dusun-yarweser

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.