Breaking

De inheemse gemeenschap Ibele Jayawijaya waardeert de bouw van de puskesmas



De inheemse bevolking van Ibele in het regentschap Jayawijaya, in de provincie Papua, waarderen de regering voor het bouwen van een gemeenschapsgezondheidscentrum (puskesma's) in het district Ibele.

Het hoofd van de Ibele District Indigenous Peoples Institution (LMA), Loudwik Mosip in Wamena, zei dinsdag (8/11) dat de inspanningen van de regering bewezen hebben dat de aandacht voor de bewoners om betere gezondheidsdiensten te krijgen.

"De bouw van de puskesma's was inderdaad de hoop van de gemeenschap, die we vervolgens via de regent aan de regering hebben voorgesteld en in 2022 werd dit beantwoord en is het gebouwd", zei hij.

De mensen van Ibele District wachten op de voltooiing van de bouw van de puskesma's, zodat deze onmiddellijk kunnen worden gebruikt.

"We zien dat 65 procent van de constructie van de puskesma's is voltooid", zei hij.

Loudwik zei dat tot nu toe, wanneer ze behandeling willen zoeken, de gemeenschap naar de puskesma's gaat in een naburig district dat vrij ver weg is.

"Onze gemeenschap zoekt behandeling in het district Pelebaga, maar met de voltooiing van de puskesma's die momenteel worden gebouwd, zal de gemeenschap enorm worden geholpen", zei hij.

Hij voegde eraan toe dat de regering naast de puskesma's ook de openbare voorzieningen zal uitrusten met huisvesting voor artsen en verpleegkundigen. Dit helpt medisch werkers zeker om niet in de stad of ver van hun plaats van dienst te gaan wonen.

Omdat de puskesma's zich dicht bij het Ibele District Office bevinden, kunnen de gemeenschap en de districtsregering gezamenlijk toezicht houden op officieren, zodat ze hun toegewezen plaatsen niet altijd verlaten.

Niet alleen puskesma's, want ook de overheid bouwt tijdelijk drie gezonde huizen voor de mensen daar.

"Er zijn drie eenheden voor gezonde huisvestingshulp, één is voltooid en dat is wat ik kan als voorzitter van de LMA en we danken u", zei hij.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/694141/ community-adat-ibele-jayawijaya-apresiasi-pembangun-puskesmas

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.