Breaking

Papoea-traditionele leiders Steunen de juridische procedure van Lukas Enembe door de KPK



Een aantal leiders van de Papoea-gemeenschap blijven er bij de Corruption Eradication Commission (KPK) op aandringen om gerechtelijke stappen te ondernemen tegen de gouverneur van Papua Lukas Enembe met betrekking tot de vermeende Rp. 1 miljard aan fooien. De KPK blijft zoeken naar sterk bewijs voor de vermeende schending en misbruik van de nummer één persoon in Papoea.

"We steunen de stap van de KPK en deze stap kan door Lukas worden gebruikt om zichzelf te 'zuiveren' van beschuldigingen van deze anticorruptie-instelling", zei de leider van de Papoea-gemeenschap, Alimuddin, maandag (14-11-2022).

Hij droeg alle juridische processen van Luke over aan de KPK. Als een Papoea-leider die hij zeer respecteert, moet hij de wet gehoorzamen. "We zijn er zeker van dat de KPK zal handelen volgens de toepasselijke wettelijke voorschriften, en iedereen die de wet overtreedt, zal voor de wet komen te staan", legde hij uit.

"Als ze schuldig zijn, zal het juridische proces verlopen volgens wat in de wet is geregeld", voegde hij eraan toe. Hij onthulde verder dat dit verband houdt met de ongelijke verdeling van speciale autonomiefondsen (Otsus) in gebieden in de provincie Papoea. Er zijn nog steeds veel inwoners die in afgelegen gebieden wonen en klagen dat ze de voordelen niet voelen.

"We hebben de KPK gevraagd om deel te nemen aan het onderzoek, zodat ze kunnen vinden waar de obstakels zijn en oplossingen kunnen vinden", zei hij. "We vragen regionale ambtenaren, vooral in Keerom Regency, om de dienstverlening aan de gemeenschap te verbeteren," voegde hij eraan toe.

BRON: https://portalnawacita.com/figur-adat-papua-support-hasil- Hukum-lukas-enembe-oleh-kpk/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.