Breaking

Ministerie van Binnenlandse Zaken stimuleert handelen Nieuwe provinciegouverneur in Papoea gaat per direct aan de slag



Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Kemendagri) moedigde de drie waarnemend (Pj.) nieuwe provinciegouverneurs in Papua aan om onmiddellijk aan de slag te gaan door verschillende bestuursbehoeften voor te bereiden. Dit werd meegedeeld door de secretaris-generaal (secretaris-generaal) van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Suhajar Diantoro, tijdens de coördinatievergadering voor het bestuur van de provincies Zuid-Papoea, de provincie Centraal-Papoea en de provincie Hooglanden van Papoea in de Main Meeting Room (RSU) van het ministerie van Hoofdkantoor Binnenlandse Zaken, donderdag (14/11/2022).

Bij de bijeenkomst waren drie Pj. de nieuwe provinciegouverneur, namelijk waarnemend. Gouverneur van Zuid-Papoea Apolo Safanpo, waarnemend. Gouverneur van Centraal-Papoea, Ribka Haluk, en waarnemend. Gouverneur van het Papoea-gebergte, Nikolaus Kondomo. Daarnaast werd de bijeenkomst bijgewoond door een aantal ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

In zijn opening lichtte Suhajar een aantal aspecten toe die Acting moet voorbereiden. gouverneurs in de drie nieuwe provincies. Het is als het voorbereiden van een organisatiestructuur. Daarom vroeg Suhajar aan Acting. gouverneur om een regionale secretaris (Sekda) voor te bereiden. "Omdat het qua vorming van een OPD (Regional Apparatus Organization) analoog is aan het menselijk lichaam. Dus meneer de gouverneur, mevrouw de gouverneur wordt vergeleken met het hoofd, dan is de nek de regionale secretaris', legt Suhajar uit.

Een andere vereiste die moet worden voorbereid, is de aanwezigheid van een diensthoofd. Dit is bijvoorbeeld het apparaat dat belast is met organisatie, personeel en andere belangrijke regionale apparaten. Suhajar onthulde ook de inspanningen die Acting zou kunnen leveren. de gouverneur bij het zoeken naar ambtenaren die functies in de regio gaan vervullen. Dit, zei hij, kan worden gedaan door werkinstrumenten te rekruteren in de moederprovincie, het lokale district, ministeries/agentschappen en andere regio's.

"Vandaag moet de begroting ook worden uitgeoefend, dus de begroting van gisteren werd uitgeoefend door het directoraat-generaal Jeugdzaken. Er zal (later) ook een betrouwbaar BPKAD-hoofd worden gekozen, zodat er geen fouten worden gemaakt bij de planning en de begroting", zei hij.

Bovendien benadrukte Suhajar dat Acteren de gouverneur om verschillende voorbereidingen te ondersteunen voor de uitvoering van de verkiezingen en lokale verkiezingen van 2024. Hij zei dat dit een van de taken van Acting is. de nieuwe provinciegouverneur gaat een regionale KPU vormen. Ondertussen legden ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken tijdens de vergadering meer in detail de verschillende behoeften uit waarmee Acting rekening moet houden. gouverneur. Het is net als begrotingssteun, werkinstrumenten, enzovoort.

BRON: https://timenya.online/2022/11/15/12818/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.