Breaking

 Papoea-religieuze leiders zeggen dat Luke Enembe de Sow Reap-wet ondergaat



Het Papoea-volk blijft uitkijken naar de concrete stappen van de Corruption Eradication Commission (KPK) in de behandeling van de zaak van de gouverneur van Papua Lukas Enembe. De nummer één persoon in Papoea is drie maanden geleden door de KPK tot verdachte benoemd.

Het anticorruptiebureau onderzocht Lukas begin november 2022 in zijn woonplaats in Jayapura, maar het onderzoek werd tijdelijk stopgezet vanwege de gezondheidstoestand van Lukas, die nog niet volledig hersteld was van ziekte. In de laatste ontwikkeling zijn twee advocaten van Lukas door de KPK gedagvaard als getuigen in de vermeende omkopings- en fooienzaak die zijn cliënt tot verdachte maakte.

Pastor Catto Y Mauri, S.Th, Pastor van de Congregational Pastor van de All-In-International Evangelical Church in Jayapura, observeerde deze ontwikkeling en vroeg alle partijen om nederig te zijn, open te zijn en deze KPK nederig te zien als Gods instrument overbrengen wat goed is.

"Je hoeft niet bang te zijn, Pak Lukas en het team, daar is God. Maar omgekeerd, als we ongelijk hebben, moeten we ook voorbereid zijn. Er is ook een God die ons zal straffen, we kunnen ons niet verstoppen. We kunnen nergens heen rennen omdat God ons zal beheersen", zei pastoor Catto in Waena, Jayapura Regency, zaterdag (19/11/2022).

Pastor Catto, die ook de oprichter is van het Generation Development Institute (Papua Plate), zei dat wat de gouverneur van Papua momenteel vanuit een spiritueel perspectief ervaart, de wet van zaaien en oogsten is.

"Ik hoop dat dit een les is, maar ook het volgende voor mij persoonlijk, wat er met meneer Luke gebeurt, is ook wat de Bijbel zegt dat de wet van zaaien en oogsten is", zei dominee Catto.

Pastor Catto zei dat Lukas en zijn team in maart 2022 de regent van Central Mamberamo Ricky Ham Pagawak (RHP) meldden bij de KPK. Op basis van dit rapport noemde de KPK RHP als verdachte van vermeende omkoping en fooien in verband met de bouw van verschillende projecten in Central Mamberamo Regency, Papoea. RHP is momenteel nog voortvluchtig voor de KPK.

“Pak RHP en Pak Lukas zijn beiden van GIDI (de Evangelische Kerk in Indonesië), beiden komen uit Tolikara, beiden zijn leiders uit de bergen. Ik denk dat het tijd is. Als we anderen kunnen rapporteren, moeten we bereid zijn om gerapporteerd te worden. De maat die we gebruiken om mensen te meten, zal ook tegen ons worden gemeten”, zei pastoor Catto.

Daarom waardeerde hij de stappen die de KPK heeft gezet in de strijd tegen de corruptie in Papoea. Naar zijn mening heeft de KPK het juiste gedaan jegens Lukas, bovendien heeft de KPK rekening gehouden met de gezondheidstoestand van Lukas, ook al is Lukas al verdachte.

"Misschien weten mensen buiten niet dat meneer Lukas echt ziek is, hij is echt ziek. En met de KPK die komt kijken, dat klopt, dus er zijn twee verschillende kanten. Aan de menselijke kant is hij ziek, dus misschien wacht hij op het juiste moment om onderzocht te worden. Maar aan de andere kant moet hij (Luke) als kind van God, als leider in Papoea, een examen ondergaan als vorm van verantwoording", aldus pastoor Catto.

De voorzitter van de Papoea-plaat geeft toe dat het niet gemakkelijk is om leider te zijn op Cenderawasih-aarde. Het vergt buitengewone concentratie. Niet alleen Luke maar ook de mensen rondom Luke moeten geconcentreerd aan de slag.

"Niet alleen de figuur of persoonlijkheid van meneer Lukas, maar ook wie naast hem staat, de fluisteraars om hem heen. Veel leiders in grote landen zijn gevallen vanwege aansporingen", zei dominee Catto.
 
Pastoor Catto deed een beroep op Lukas en zijn 'fluisteraars' om God altijd te vrezen. Want mensen die God vrezen, plegen zeker geen corruptie. Zal niet nemen wat niet rechtmatig van hem is.

“Het principe van de Bijbel is dat iemand die God vreest, niet neemt (wat niet van hem is). De Tien Wetten van God zeggen, begeer niet de dingen van andere mensen, laat staan de dingen van veel mensen, het is niet toegestaan. Een leider mag niet de bezittingen van veel mensen afnemen. Bovendien weet het hoofd van de regio zeker dat het verboden is. Er zijn weduwen, weduwnaars, wezen die hulp nodig hebben', deed pastoor Catto een beroep.

BRON: https://area.sindonews.com/read/946521/174/pemuka-agama-papua-sebut-lukas-enembe-sedang-menjalani- Hukum-tabur-tuai-1668924689/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.