Breaking

 KPK dringt er bij advocaat Lukas Enembe op aan om aan dagvaarding te voldoen



De Corruption Eradication Commission (KPK) heeft er bij de juridisch adviseur van de gouverneur van Papoea, Lukas Enembe, Aloysius Renwarin, op aangedrongen om gehoor te geven aan de oproep van het onderzoeksteam. Hij zou als getuige worden gehoord over de vermeende omkoping van zijn cliënt, maar weigerde aanwezig te zijn.

"We herinneren de betrokkenen eraan om samen te werken als gehoorzaamheid aan de wet", zei KPK-woordvoerder Ali Fikri in een schriftelijke verklaring geciteerd op zondag (20/11/2022).
 
1. Advocaat Lukas Enembe stelt dat de KPK hem niet kan verhoren
 
Eerder wees het Advocaatteam van Lukas Enembe de dagvaarding van het KPK-Onderzoeksteam af omdat dit wettelijk geregeld was. De advocaat van Lukas Enembe, Stefanus Roy Rening, voerde aan dat dit geregeld was in artikel 16 van wet nummer 18 uit 2003 op de advocaten.

"Waar staat in het artikel dat 'advocaten niet zowel civielrechtelijk als strafrechtelijk kunnen worden vervolgd voor het te goeder trouw uitvoeren van hun professionele taken ten behoeve van het verdedigen van cliënten tijdens rechtszittingen'," zei Roy, vrijdag (18/11/2022) .

2. Het Legal Counsel Team beweert de KPK te hebben geschreven

Over de dagvaarding beweerde Aloysius Renwarin dat hij de KPK om opheldering had gevraagd. Het juridische team beweert dat de KPK de brief op donderdag 17 november 2022 heeft ontvangen.

"Voordat we werden ondervraagd, hebben we de KPK om opheldering gevraagd met betrekking tot de dagvaarding van ons tweeën als getuigen in een zaak die onze cliënt (Papoea-gouverneur Lukas Enembe) tot verdachte maakte", aldus Roy.

3. Het juridische team van Luke Enembe vroeg PERADI om bescherming
 
Daarnaast klaagde het Legal Counsel Team ook over de dagvaarding van de Corruption Eradication Commission (KPK) tegen de voorzitter van de Indonesian Advocates Association (PERADI) Luhut Pangaribuan. Hij gaf toe dat hij in deze zaak om Peradi's bescherming had gevraagd.

"Het punt is dat Pak Luhut onze stappen steunt en onze klacht zal beoordelen als een poging van de organisatie om haar leden te beschermen", zei hij.

BRON: https://www.idntimes.com/news/indonesia/gregorius-pranandito/kpk-desak-kuasa-Hukum-lukas-enembe-fulfilling-panggilan?page=all

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.