Breaking

 BPOM Manokwari helpt 20 actoren uit de levensmiddelenindustrie



Het Manokwari Food and Drug Supervisory Agency (BPOM) heeft in 2022 20 huishoudelijke voedselondernemers uit Manokwari Regency, South Manokwari Regency en Fak-fak Regency bijgestaan bij hun ontwikkeling.
 
Hoofd van BPOM Manokwari Musthofa Anwari, in Manokwari, vrijdag, verklaarde dat de producten van ondernemers in de huishoudelijke voeding varieerden van verwerkte broodvruchtchips, ransiki-chocolade (cokran) en verwerkte nootmuskaat, waarbij werd bevestigd dat al deze producten een distributievergunning hebben.

"Dit is een vorm van steun van BPOM om de verwerkte voedingsmiddelenindustrie vooruit te helpen. We zullen ook helpen met licentiezaken", aldus Musthofa.
 
Hij zei dat sinds de uitvaardiging van de wet op het creëren van banen nummer 11 van 2020, de vergunningen voor voedselhuishoudens zijn versneld van voorheen tot 2 weken, nu is er nog één dag over voor de afgifte van vergunningen, zolang de zakelijke actor dat heeft gedaan een Taxpayer Identification Number (NPWP) en Business Permit Number (NIB).
 
Musthofa is van mening dat de provincie West-Papoea over overvloedige natuurlijke hulpbronnen beschikt, dus het is aan de gemeenschap om van de gelegenheid gebruik te maken om deze op de juiste manier te beheren en er bewerkte voedingsproducten van te maken.
 
Hij zorgde er ook voor dat de voedselhuishoudelijke ondernemers die door BPOM in 2022 werden bijgestaan, hun klasse zouden hebben verhoogd van voorheen de status van een Household Food Industry (IRTP) naar nu een MD of een voedingsindustrie die groter is dan een huishouden.
 
"We zullen samenwerkingen blijven opbouwen met de provinciale overheid van West-Papoea en de overheid op districtsniveau, zodat we voedselbedrijven kunnen blijven helpen ontwikkelen. Want behalve hulp bieden, kunnen we ook toezicht houden", legt Musthofa uit.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/23201/bpom-manokwari-dampingi-20-pelaku-usaha-pangan

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.