Breaking

Nadat KPK de Papua-gouverneur Lukas Enembe, voorzitter van het Staatsverdedigingsforum heeft gecontroleerd: ons optimisme stijgt weer



De komst van de Corruption Eradication Commission (KPK) naar Papoea om Papua-gouverneur Lukas Enembe te onderzoeken en nieuw bewijsmateriaal te verzamelen met betrekking tot de zaak die de nummer één persoon in Papua meesleepte, kreeg een positieve reactie van het Papoea-volk.

De voorzitter van het Staatsverdedigingsforum van de provincie Papua, Sarlens LS Ayatanoi, zei dat zijn partij de inspanningen van de KPK, die de afgelopen week op Cenderawasih Earth haar grondwettelijke taken heeft uitgevoerd, volledig steunt. Het anticorruptiebureau heeft Lukas als verdachte onderzocht en verschillende huizen en privékantoren rond Jayapura doorzocht.

"Ik sta volledig achter wat de KPK doet om elke bestaande zaak te onderzoeken in overeenstemming met haar functie en gezag", zei Sarlens in Jayapura.
 
Naar de mening van deze in Serui geboren jongen heeft de KPK haar taken naar behoren uitgevoerd, zowel bij het onderzoek naar Luke als bij het doorzoeken van de huizen van de betrokken partijen. Alles vond plaats in een vredige sfeer, zonder de onrust zoals velen eerder vreesden.
 
Volgens Sarlens zijn er in de districten in de Papuaregio veel onregelmatigheden in het gebruik van speciale autonomiefondsen (Otsus). In feite gebruiken veel functionarissen van politieke partijen het Otsus-geld om hun partijen te laten groeien. Sarlens vroeg de KPK om haar taken grondig uit te voeren, zodat in de toekomst dezelfde zaak niet meer zal worden uitgevoerd door Papoea-leiders die Lukas vervangen.

''Eigenlijk niet alleen meneer Luke. Er zijn veel gevallen (van corruptie) die ook worden geboren in gebieden die moeten worden opgelost. In de districten zijn er te veel gevallen, de KPK moet ingrijpen om het op te lossen", zei Sarlens.
 
Toen de Corruption Eradication Commission (KPK) niet kwam om de Papoea-gouverneur te onderzoeken, vervolgde Sarlens, was hij pessimistisch, misschien durfde de staat de verdachte Lukas Enembe niet onder ogen te komen, wiens woning altijd streng werd bewaakt door honderden Lukas-aanhangers.

"Voordat de KPK kwam, heerste er een pessimistisch gevoel dat de staat deze zaak niet aankon", zegt Sarlens.

Maar nadat de KPK kwam, geeft Sarlens toe, veranderde het pessimisme.
''Ons optimisme stijgt weer'', aldus Sarlens.
 
De KPK, vervolgde Sarlens, kwam met een nieuwe geest voor het Papoea-volk. Passie om problemen op te lossen zonder geweld.

“We moeten ook een zuiver geweten hebben om te denken dat wanneer er een overtreding is begaan door een regionaal hoofd en wanneer er aandacht is van het Centrum voor het uitvoeren van een onderzoek, stop dan met dat geweld. Want met geweld kan geen enkel probleem worden opgelost, maar er ontstaan wel nieuwe problemen'', besluit Sarlens.

BRON: https://www.Suarakarya.id/Hukum/pr-2605547873/after-kpk-perriksa-gubernur-papua-lukas-enembe-ketua-forum-bela-negara-optimisme-kami-bangkit-lagi

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.