Breaking

KPK neemt geld-goudstaven in beslag in verband met de zaak van Lukas Enembe



De Corruption Eradication Commission (KPK) nam bewijs in de vorm van contant geld in goudstaven van huiszoekingen in Jakarta in beslag tijdens een onderzoek naar de vermeende omkopings- en bevredigingszaak die de Papoea-gouverneur Lukas Enembe (LE) verstrikt had.

"Het KPK-onderzoeksteam, woensdag (11/9/2022) in de zaak met de verdachte LE, is klaar met zoeken op twee verschillende locaties in Jakarta, namelijk de woning van de verdachte LE en ook een appartement", zei het hoofd van de politie. KPK News Section, Ali Fikri, citeerde uit de verklaring.

Zoeken: Tijdens de zoektocht vond het onderzoeksteam verschillende documenten met betrekking tot de zaak, elektronisch bewijsmateriaal, financiële gegevens, contant geld in rupiah en goud.

"Onmiddellijke analyse en inbeslagname zullen worden uitgevoerd als bewijs in de zaak met de verdachte LE en vrienden", zei hij.

Eerder, op vrijdag (11/4/2022), doorzocht de KPK ook drie locaties in Jayapura City. Namelijk het huis van de bij de zaak betrokken partijen en de kantoren van twee particuliere bedrijven. Vanaf die locatie werden verschillende documenten en elektronisch bewijsmateriaal gevonden en in beslag genomen waarvan vermoed werd dat ze verband hielden met de bewijsvoering.

Onderzoek: Tijdens het onderzoek van de zaak heeft het onderzoeksteam van de KPK Lukas Enembe op maandag (12/9/2022) in zijn hoedanigheid van getuige gedagvaard op het hoofdkwartier van de Papua Mobiele Brigade. Luke Enembe was echter niet aanwezig.

Vervolgens heeft de KPK ook Lukas Enembe gedagvaard om als verdachte te worden verhoord in het KPK Red and White Building, Jakarta, maandag (26/9/2022). Betrokkene was echter ook afwezig wegens ziekte en diende een brief in om zich in Singapore te laten behandelen.

KPK bezoekt Lukas Enembe: Het KPK-onderzoeksteam ontmoette ook Lukas Enembe in zijn woning in Jayapura City, Papoea, donderdag (3-11-2022) om de zaak te onderzoeken. Daarnaast heeft een team bestaande uit KPK-artsen en de Indonesische Artsen Vereniging (IDI) ook een ontmoeting gehad met Lukas Enembe voor een gezondheidscheck. Ook KPK-voorzitter Firli Bahuri was in de groep aanwezig.

Firli verklaarde dat de aankomst van het KPK-team in de woning van Luke Enembe uitsluitend ter wille van de wetshandhaving was. Al kijkt de KPK daarbij ook naar de rechten van de verdachte.

Het KPK-team onderzocht Lukas Enembe gedurende 1,5 uur met betrekking tot de zaak en zijn gezondheidstoestand. Na afloop van het onderzoek tekenden de KPK en Lukas Enembe ook het proces-verbaal en andere administratieve documenten.

BRON: https://www.asumsi.co/post/73800/kpk-sita-uang-tunai-emas-batangan-terkait-case-lukas-enembe/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.