Breaking

3 Papoea-Nieuw-Guinea ingehuldigd, Tito: De Facto, Provincies in Indonesië Word 37



Op dit moment zijn er 37 provincies in Indonesië, voorheen 34. De toevoeging van drie nieuwe provincies is een uitbreiding van de provincie Papua. De drie nieuwe autonome regio's of Papoea-Nieuw-Guinea zijn de provincie Zuid-Papua, de provincie Centraal-Papoea en de provincie Papua Mountains.

"Vandaag, vrijdag 11 november 2022, in Jakarta, ben ik de minister van Binnenlandse Zaken Muhammad Tito Karnavian, namens de president van de Republiek Indonesië wijd ik hierbij de provincies Zuid-Papua, de provincie Centraal-Papoea en de provincie Papua-gebergte aan als provincies in Indonesië", zei de minister. Binnenlandse Zaken Tito Karnavian huldigde op vrijdag 11 november 2022 drie waarnemend gouverneurs in en huldigde de drie Nieuwe Autonome Regio's (DOB) Papoea in.

De drie namen die als waarnemend gouverneur van de regio Papoea-Nieuw-Guinea zullen dienen, zijn Apolo Safanpo als waarnemend gouverneur van Zuid-Papoea, Ribka Haluk als waarnemend gouverneur van Centraal-Papoea en Nikolaus Kondomo als waarnemend gouverneur van het Papua-gebergte.
 
In zijn toespraak stelde Tito dat het de facto aantal provincies in Indonesië was toegenomen tot drie, nadat eerder de jure wetten waren gemaakt voor drie nieuwe autonome regio's op 25 juli in Papua.

"Vandaag de dag is het de facto aantal provincies in Indonesië met drie toegenomen, van 34 naar 37", zei hij.

Op dezelfde dag legden de drie nieuwe waarnemend Gouverneurs onder leiding van minister van Binnenlandse Zaken Tito de ambtseed af en ondertekenden zij de notulen van de ambtseed en het integriteitspact.
 
De drie ambtenaren krijgen verschillende taken en verplichtingen, waaronder het faciliteren en beheren van hun respectieve regionale financiën in overeenstemming met de wettelijke voorschriften.

Tito Karnavian vroeg de drie waarnemend (pj.) gouverneurs van de nieuwe autonome regio's (DOB) provincies in Papua, namelijk Zuid-Papoea, Hoogland-Papoea en Centraal-Papoea om de politieke en bestuurlijke stabiliteit te handhaven terwijl ze in functie waren.

"Ik heb met hen gecommuniceerd. Ik heb veel overgebracht. Een daarvan is politieke stabiliteit en regering, nummer één", vertelde Tito aan verslaggevers na de inhuldiging van de drie nieuwe provincies en de inhuldiging van de drie waarnemende gouverneurs van de nieuwe autonome regio's bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Kantoor, Jakarta, vrijdag.

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken is het belangrijk om de politieke en bestuurlijke stabiliteit te behouden, zodat de ontwikkeling van de regio's Zuid-Papoea, Hoogland-Papoea en Midden-Papoea goed en optimaal kan verlopen.

BRON: https://nasional.tempo.co/read/1655669/3-dob-papua-diresmikan-tito-de-facto-provinsi-di-indonesia-jadi-37

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.