Breaking

Na Luke te hebben onderzocht, doorzoekt de KPK 3 locaties



Het onderzoeksteam van de Corruption Eradication Commission (KPK) heeft onderzoek gedaan naar de Papua-gouverneur Lukas Enembe.

Enembe werd verhoord als getuige en als verdachte in de vermeende corruptiezaak van omkoping en bevrediging van infrastructuurprojecten in Papua.

"Naast het KPK-onderzoeksteam hebben zij Luke Enembe zowel als getuige als verdachte verhoord, waaronder een onderzoek om de gezondheidstoestand van de verdachte vast te stellen", zei KPK-woordvoerder Ali Fikri zaterdag (11/5) in een schriftelijke verklaring. /2022).
 
Daarnaast heeft het KPK-onderzoeksteam ook drie locaties in Jayapura City doorzocht.

De drie zijn de woningen van de bij de zaak betrokken partijen en twee particuliere bedrijfskantoren.

"Vanaf die locatie werden verschillende documenten en elektronisch bewijsmateriaal gevonden en beveiligd waarvan wordt vermoed dat ze verband houden met het bewijzen van deze zaak", zei Ali Fikri.

"Het bewijs zal de volledigheid van het dossier zijn, dat eerst zal worden geanalyseerd en in beslag genomen", voegde hij eraan toe.
 
Zoals eerder gemeld, heeft de KPK bevestigd dat het de Papoea-gouverneur Lukas Enembe heeft onderzocht als verdachte in de zaak van bevrediging, in zijn privéwoning, in Koya Tengah, Muara Tami District, Jayapura City, donderdag (11/3/2022).

Het inspectieproces duurt ongeveer twee uur.
 
Momenteel heeft de groep, rechtstreeks geleid door KPK-voorzitter Firli Bahuri, de residentie van Lukas Enembe verlaten.
 
"De groep is vertrokken, de situatie is veilig", zei Direskrimum Papoea-politie Ombes Faizal Ramadhani, toen er donderdag telefonisch contact werd opgenomen.

Ter informatie, sinds 5 september 2022 is Lukas Enembe benoemd tot verdachte in een gratificatiezaak ter waarde van Rp. 1 miljard.

Afgezien van het feit dat ze uit het buitenland zijn verbannen, zijn verschillende rekeningen ter waarde van 71 miljard Rp. die naar verluidt verband hielden met Lukas Enembe, geblokkeerd door PPATK.

De KPK had Lukas Enembe op 12 september 2022 als verdachte gedagvaard, maar deze was wegens ziekte niet aanwezig.

De KPK heeft een tweede dagvaarding naar Lukas Enembe gestuurd met het verzoek om op 25 september 2022 aanwezig te zijn voor verhoor in het Red and White Building, Jakarta.

Luke was om gezondheidsredenen weer niet aanwezig.

Ook de partij van Lukas Enembe heeft de KPK verzocht om toestemming aan betrokkene om zich in Singapore te laten behandelen.

BRON: https://aceh.tribunnews.com/2022/11/06/usai-perriksa-lukas-kpk-geledah-3-location


Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.