Breaking

KPK doorzocht huizen en twee aannemerskantoren in Jayapura met betrekking tot de zaak van gouverneur Enembe



De Corruption Eradication Commission (KPK) gaat door met het verzamelen van bewijsmateriaal en zet haar onderzoek naar de omkopings- en bevredigingszaak met de verdachte Papoea-gouverneur Lukas Enembe voort.

Na onderzoek van gouverneur Enembe in zijn privéwoning in Koya Tengah, doorzocht de KPK ook privéwoningen en kantoren in Jayapura City.
 
"Het KPK-onderzoeksteam heeft ook het doorzoeken van drie locaties in Jayapura City voltooid, namelijk de woning van de partij die verband houdt met de zaak en twee kantoren van particuliere bedrijven", zei KPK-woordvoerder Ali Fikri in een schriftelijke verklaring ontvangen door Fajarpapua.com, zaterdag (5 /11).
 
Tijdens de huiszoeking nam het KPK-team verschillende documenten en elektronisch bewijsmateriaal in beslag waarvan vermoed werd dat ze verband hielden met het bewijs van de corruptiezaak die gouverneur Enembe verstrikt had.

"Het bewijs zal de volledigheid van het dossier zijn door eerst te analyseren en in beslag te nemen", zei Ali Fikri.

Firli genaamd Commissie III

Als resultaat van de ontmoeting met gouverneur Enembe, zal voorzitter van de Corruption Eradication Commission (KPK) Firli Bahuri worden ontboden door Commissie III van de DPR RI.
 
"Later, tijdens de RDP (hoorzitting) van Commissie III met de KPK, zullen we hiernaar vragen", zei lid van Commissie III van de fractie van de United Development Party (PPP) van de DPR, Arsul Sani tegen verslaggevers, zaterdag (5/11) .

Arsul was van mening dat de stap van Firli om zijn team van onderzoekers naar de woning van Luke te leiden om de betrokken persoon te onderzoeken, niet in strijd was met de wet.

Dit gezien het feit dat Lukas ook heeft beweerd dat hij ziek is, dus het is noodzakelijk om een team van artsen uit het buitenland binnen te halen voor behandeling.
 
Arsul heeft echter begrip voor de kritiek die in het publiek is opgedoken op de stappen die Firli heeft genomen.

Om deze reden benadrukte hij dat Firli haar verhuizing verder moest uitleggen aan het publiek.

"Daarom moet de KPK-voorzitter naar mijn mening aan het publiek uitleggen waarom hij naar Luke Enembe moet komen, ook al zijn er geen wettelijke regels overtreden", aldus Arsul.

BRON: https://fajarpapua.com/2022/11/05/kpk-geledah-rumah-dan-dua-kantor-contractor-di-jayapura-terkait-case-gubernur-enembe-firli-akan-dipanggil-komisi- iii-dpr-ri/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.