Breaking

De politie onderzoekt elementen van verraad in verband met het hoofd van de MRP in Zwitserland voor de vrijheid van Papoea



De politie zal toezicht houden op de activiteiten van de voorzitter van de Papoea Volksvergadering (MRP) Timotius Murib na een ontmoeting met de Verenigde Naties (VN) in Genève, Zwitserland om te vechten voor Papoea-vrijheid. De politie gaat onderzoeken of er elementen zijn van verraad gepleegd door Timothy. "Zijn er elementen van verraad in de activiteiten van Timotius Murib, natuurlijk zullen we al zijn activiteiten eerst controleren en monitoren", zei hoofdinspecteur-generaal Mathius D Fakhiri van de Papoea-politie tegen journalisten in Jayapura, maandag (14/11/2022).

Mathius gaf toe dat hij de woorden van Timothy in de virale video over de vrijheid van Papua ten zeerste betreurde. Hij noemde de verklaring van Timothy onjuist. "Het wordt ten zeerste betreurd. Als het voor mij is, is het erg jammer. Latere journalisten kunnen hem ook rechtstreeks vragen waarom hij het verkeerde zei", legde hij uit.

Volgens Mathius komt de huidige positie van Timothy voort uit de wet. Nu houdt de politie toezicht op de activiteiten van Timotius Murib “Hij (Timotius Murib) bestaat vanwege de wet, dus ik zal het vragen. Maar ik wil verder geen commentaar geven. Nadat deze video circuleert, wordt het natuurlijk het toezicht van de politie", zei hij.

Eerder ging een video van MRP-voorzitter Timotius Murib, die beweerde de VN te hebben ontmoet in Genève, Zwitserland om te vechten voor Papoea-vrijheid, viraal op sociale media. De actie van Timothy trok meteen de aandacht.

In de circulerende video zie je de figuur van Timothy die een video opneemt met een achtergrond die lijkt op de voorpagina van het VN-kantoor in Genève, Zwitserland. Vervolgens legde hij uit dat de lokale tijd om 15.00 uur werd weergegeven. Timothy legde zijn agenda uit aan het VN-bureau in het kader van de strijd voor Papoea-vrijheid, zodat deze hetzelfde zou zijn als andere naties. De figuur van Timothy wordt gezien in een pak. “Zwitserse tijd om 15.00 uur. Net klaar met de Hoge Commissie van de VN," zei Timothy zoals gezien door detik.com in de video die circuleert. "En vandaag strijden we om de vrijheid van West-Papoea te krijgen, zodat we samen kunnen staan met onze medenaties. God kent deze agenda, blijf vechten. Halleluja, amen," vervolgde hij.

detikcom bevestigde Timothy Murib met betrekking tot de circulerende video. Hij heeft alleen geen verdere bevestiging gegeven.

BRON: https://timenya.online/2022/11/15/12815/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.