Breaking

Mathius Awoitauw: we lanceren een voetbalacademie in Jayapura Regency



Jayapura Regent Mathius Awoitauw lanceert een voetbalacademie in zijn gebied.

Het doel is om het potentieel van een jonge leeftijd in de voetbalwereld wakker te maken.
 
Dit werd vrijdag (12/11/2022) overgebracht door Regent Mathius Awoitauw aan Tribun-Papua.com, in Sentani.

Volgens hem moet er in Jayapura Regency een jonge leeftijd worden voorbereid zodat de karaktervorming in de voetbalwereld zich goed kan ontwikkelen.
 
"Ik focus op de vroege kinderjaren, zodat ze wennen aan positieve dingen, zodat ze als ze opgroeien al gevormd zijn", zegt Mathius Awoitauw.

De reden voor het oprichten van een voetbalacademie is omdat er al een flink aantal voetbalscholen (SSB) in Jayapura Regency zijn die successen hebben geboekt.
 
"Veel SBB-spelers zijn overgenomen door de competities en alles gaat door totdat ze buitengewone prestaties behalen", zei hij.

Volgens Mathius moet het bij voetbalcoaching professioneel worden aangepakt.
 
De hoop is dat jonge spelers enorm zullen bijdragen aan de coaches om de geest van het trainen van jonge zaden in Jayapura Regency vast te houden.

"Ik heb een lange discussie gehad met alle coaches die SSB hier leiden, en iemand stelde voor om een academische instelling op te richten die toezicht houdt op alle SSB's."

"Om in de nabije toekomst de Jayapura Regency Football Academy te lanceren, is het nu slechts een kwestie van tijd", besloot hij.

BRON: https://papua.tribunnews.com/2022/11/11/mathius-awoitauw-kita-bakal-launch-akademi-sepak-bola-di-kabupaten-jayapura



Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.