Breaking

Lukas Enembe zit vast in een corruptiezaak, zegt een figuur uit de Keerom-gemeenschap



De gemeenschapsleider van het Keerom-district, Alimuddin Kaway, drong er bij de Corruption Eradication Commission (KPK) op aan om een rechtszaak aan te spannen tegen de gouverneur van Papua Lukas Enembe, als blijkt dat hij schuldig is bevonden aan het ontvangen van Rp.1 miljard aan fooien.

"Ons land is een land van de wet, wie schuldig is, moet worden vervolgd", legde hij uit.

Alimuddin sprak zijn steun uit voor de KPK terwijl hij Lukas vroeg om het onderzoek te gebruiken om zichzelf te 'zuiveren' van de beschuldigingen van de anticorruptiedienst.
 
"Hopelijk kan hij, nu (Lukas) wordt onderzocht, zichzelf opruimen. We steunen de KPK volledig. We zijn klaar om onze leiders te laten onderzoeken om de waarheid te achterhalen", zei hij.

Alimuddin liet alle juridische processen tegen Lukas Enembe als een Papoea-leider die hij zeer respecteerde over aan de KPK.

Hij weet zeker dat de KPK zal handelen in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving, zonder verborgen belangen.
 
"We waren geschokt, waarom is een van onze leiders zo (betrokken bij corruptie). Maar omdat de Corruption Eradication Commission dat heeft verklaard, zijn wij er ook bij betrokken", zei Alumuddin.

Alimuddin nodigde de KPK uit om Luke te onderzoeken.

Leiders van de gemeenschap vroegen Lukas Enembe om zijn onschuld te bewijzen voor de KPK.

"Als ze schuldig zijn, ga dan verder met de juridische procedure volgens de wettelijke voorschriften", zei Alimuddin.
 
Aan de andere kant onthulde Alimuddin dat de verdeling van de fondsen voor speciale autonomie (Otsus) in gebieden in de provincie Papoea niet gelijkmatig is verdeeld.

"Als we het over Otsus hebben, is het alsof er is en niet. Als je zegt dat het er is, maar het besef is niet geraakt. Als je zegt dat er geen is, wordt er in feite geld uit het centrum betaald', legde hij uit.

Daarom vroeg Alimuddin regionale ambtenaren, vooral in het district Keerom, om de dienstverlening aan de gemeenschap te verbeteren.

"De geest van dienstbaarheid is vergroot, zodat wij, de gemeenschap, ook voelen dat er bezorgdheid is van onze leiders in het district, vooral de regent en de Keerom DPR", zei Alimuddin.

BRON: https://papua.jpnn.com/papua-terkini/1071/lukas-enembe-terjerat-case-korupsi-figur-society-keerom-bilang-begini

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.