Breaking

Het Staatsverdedigingsforum ondersteunt de rechtshandhaving van Lukas Enembe



De voorzitter van het staatsdefensieforum van de provincie Papoea, Sarlens LS Ayatanoi, steunde de wetshandhavingsmaatregelen van de KPK tegen de Papoea-gouverneur Lukas Enembe.

"We staan volledig achter de inspanningen van de KPK bij het uitvoeren van haar grondwettelijke taken op Cenderawasih Earth", legde hij uit op vrijdagmiddag (11/11).

De jonge man uit Serui zei dat de KPK haar taken goed en goed had uitgevoerd door Luke te onderzoeken en de huizen van de betrokken partijen te doorzoeken.
 
"Alles vond plaats in een vredige sfeer, zonder de onrust zoals velen eerder vreesden", legde hij uit.

In de waarnemingen van Sarlens hebben districten in de Papoea-regio veel onregelmatigheden ervaren bij het gebruik van speciale autonomiefondsen (Otsus).

Veel functionarissen van politieke partijen gebruiken het Otsus-geld zelfs om hun partijen te laten groeien.
 
Sarlens vroeg de KPK om hun taken grondig uit te voeren, zodat in de toekomst de Papua-leiders die Lukas vervingen niet langer bij dezelfde zaak betrokken zouden zijn.

"Eigenlijk is het niet alleen meneer Lukas. Er zijn ook veel (corruptie)zaken die zich voordoen in regio's die moeten worden opgelost. Er zijn te veel gevallen in de districten, de KPK moet ingrijpen om ze op te lossen", aldus Sarlens.

Toen de KPK de gouverneur van Papua nooit kwam onderzoeken, vervolgde Sarlens, was hij pessimistisch.
 
"Het is mogelijk dat de staat niet de moed heeft om de verdachte, Lukas Enembe, te confronteren, wiens woning altijd streng is bewaakt door honderden Lukas-aanhangers", zei Sarlens.

Voordat de KPK kwam, zei Sarlens, was er een pessimistisch gevoel dat de staat deze zaak niet aan kon.

Maar na de komst van de KPK, zei Sarlens, was dat pessimistische gevoel veranderd.

"Ons optimisme stijgt weer", aldus Sarlens.

De KPK, vervolgde Sarlens, kwam met een nieuwe geest voor de bevolking van Papoea. Passie om problemen op te lossen zonder geweld.

"We moeten ook het geweten hebben om te denken dat het puur is, als er een overtreding is begaan door een regionaal hoofd en als er aandacht is van het Centrum voor het uitvoeren van een onderzoek, stop dan alsjeblieft met het geweld", zei Sarlens.

BRON: https://papua.jpnn.com/papua-terkini/1052/forum-bela-negara-mensupporting-penegakan- Hukum-kepada-lukas-enembe

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.