Breaking

Lokaal eten tentoongesteld op Creative Student Exhibition



De secretaris van het Jayapura City Education Office, Abdul Majid, vertelde verslaggevers dat de regering via het Jayapura City Education Office de implementatie van creatieve tentoonstellingsactiviteiten voor studenten waardeert bij het implementeren van het Pancasila-studentenprofiel als een rijschool die het onafhankelijke curriculum implementeert in de 2022/2023 Academiejaar.

"Ik waardeer de saamhorigheid en samenhang van de hele raad van leraren, schooldirecteuren en studenten bij het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs als een implementatie van het profiel van Pancasila-studenten bij SMP N 1 Jayapura," zei Abdul Majid, secretaris van de Jayapura Stadskantoor Onderwijs en Cultuur, tijdens een nokenlive-interview, op donderdag , (17/11/22).

Op dezelfde plaats legde Purnama Sinaga, de directeur van SMP N 1 Jayapura, uit dat deze activiteit een vorm was van het versterken van het Pancasila-studentenprofielprogramma, en tegelijkertijd studenten uitnodigde om creatiever en innovatiever te zijn om een geest van onafhankelijkheid in concurreren zowel op academisch gebied, met inbegrip van buitenschoolse activiteiten. .

"Als opvoeders hopen we dat deze activiteit als voorbeeld zal dienen voor andere scholen die ook zijn opgenomen als rijscholen die voor hun leerlingen moeten worden geïmplementeerd", besluit Sinaga.

Hij voegde eraan toe dat deze activiteit werd bijgewoond door alle studenten van klas 7 tot klas 9 en werd bijgewoond door het Jayapura City Education and Culture Office, SMP N 1 Jayapura-alumni, SMP-supervisors, vertegenwoordigers van de schoolcommissie en ouders van studenten.

Merk op dat de Student Creative Exhibition deze keer de lokale Papoea-wijsheid naar voren bracht, waarin alle bewerkte voedingsproducten zijn gemaakt van lokaal voedsel zoals verpakte papeda, taro, petatas en pudding gemaakt van sago, evenals bananenchips en verschillende taarten en sap drankjes. Niet alleen dat, er is ook handwerk in de vorm van kasuarishoeden en diverse andere handwerken.

BRON: https://www.nokenlive.com/2022/11/20/pangan-lokal-ditampilkan-pada-pameran-kreatif-siswa/amp/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.