Breaking

 Het Ministerie van Landbouw en IFAC bereiden zich voor op de export van Papoea-landbouwvoeding naar de Verenigde Staten



Het Ministerie van Landbouw van de Republiek Indonesië (Kementan) zal samen met de Indonesische Voedsel- en Landbouworganisatie en de Raad (IFAC) een roadshow voorbereiden voor de lancering van de Papoea-exportbeweging voor landbouwproducten naar de Verenigde Staten op 28 november 2022.

IFAC Partnership and Fundrising Director Yunus Saflembolo zei in zijn verklaring in Biak op zaterdag dat de roadshow voor de Papoea-landbouweconomie in de Verenigde Staten onder andere bedoeld was om grondstoffen in de vorm van export van Papoea-koffie en tonijn te laten zien.

"Koffie en tonijn typisch voor Papoea hebben exportvooruitzichten naar Amerika, die worden verkocht door IFAC en de rangen van het Indonesische ministerie van Landbouw," zei Yunus Saflembolo.

Yunus onthulde dat vier bijzondere koffiesoorten uit Papoea tot nu toe erg populair zijn in het buitenland omdat het aroma en de smaak heel onderscheidend zijn ten opzichte van andere koffiesoorten.

De vier soorten Papoea-koffie, volgens Yunus, omvatten Bintang Mountains of Mount Jayawijaya-koffie, Amungme Timika-koffie, Mimika Regency, Moanemani-koffie, Dogiyai Regency en Baliem Wamena-koffie, Jayawijaya Regency.

Wat visserij en maritieme aangelegenheden betreft, zijn dit volgens Yunus Papoea-soorten tonijn en matoa-vruchten (pometia pinnata).

"IFAC is zeer optimistisch dat de mogelijkheid om landbouw- en visserijproducten uit het land van Papua te exporteren de economie van de lokale inheemse Papoea's kan verbeteren", zei de zoon van een inheemse Papoea die de directeur is van IFAC.

Yunus gaf toe dat landbouw- en visserijproducten uit Papoea een groot potentieel hebben op buitenlandse exportmarkten.

Yunus sprak de hoop uit dat de gelederen van de districtsregering en regionale apparaatorganisaties de inheemse Papoea's zullen blijven aanmoedigen door hulp te bieden bij het beheer van het natuurlijke hulpbronnenpotentieel van de landbouw- en zeevisserijsector op basis van lokale wijsheid.

"De mogelijkheid voor de agrarische exportmarkt van Papoea, specifiek naar Amerika, heeft het potentieel om buitenlandse valuta binnen te halen en het economische inkomen van lokale inheemse Papoea's te vergroten", aldus Yunus.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/694941/kementan-dan-ifac-Jadikan-ekspor-pangan-pertanian-papua-ke-amerika-serikat

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.