Breaking

KPK-voorzitter: geen speciale behandeling in het geval van Luke Enembe



De voorzitter van de Corruption Eradication Commission (KPK) Firli Bahuri zorgde ervoor dat er geen speciale behandeling was in de behandeling van de vermeende intimidatiezaak van de gouverneur van Papua, Lukas Enembe. Hij benadrukte dat de komst van het onderzoeksteam naar de woning van Luke in Jayapura, Papua, een poging was om hun taken en functies als anticorruptiebureau uit te voeren.

"Ik denk niet dat er iets bijzonders is, alles is in het kader van wetshandhaving", zei Firli donderdag (11/10/2022) in Zuid-Jakarta.
 
Firli legde uit dat de komst van onderzoekers naar het huis van Luke gebaseerd was op de hoofdtaak van de KPK. Hij zei dat dit in overeenstemming was met de bestaande regelgeving.

"Alles wat we doen is in overeenstemming met de principes van het uitvoeren van de hoofdtaken van de KPK, wat het algemeen belang wordt genoemd, wat rechtszekerheid wordt genoemd, of het nu is in het kader van het handhaven van gerechtigheid, proportionaliteit, en ook het handhaven van mensenrechten ," hij legde uit.

Bovendien benadrukte Firli dat de komst van het KPK-team naar de woning van Luke openlijk plaatsvond. Hij zorgde ervoor dat er niets in de doofpot werd gestopt bij de gelegenheid die werd bijgewoond door vier rechercheurs, vier artsen, de onderzoeksdirecteur van de KPK en andere wetshandhavers.

"Dus alles is geen geheim, alles is open. Ik denk dat wanneer we het implementeren, alle media zullen volgen. Na de activiteit zullen we ook overbrengen wat we moeten doen", zei Firli.

De KPK-onderzoekers en artsen bezochten donderdag (11/3/2022) samen met een team van artsen van IDI de residentie van Lukas in Jayapura, Papua. Het doel van de komst van de entourage was om informatie te vragen als verdachte in de vermeende corruptiezaak in Bumi Cenderawasih en om de gezondheidstoestand van Luke te controleren.

Firli voegde zich bij de groep. Firli verklaarde dat er geen sprake was van politisering of criminalisering in het onderzoek naar de vermeende omkopings- en bevredigingszaak waarin de gouverneur van Papua, Lukas Enembe, verstrikt raakte.

Het anti-corruptiebureau gaf toe een onderzoek in verband met de zaak te hebben uitgevoerd op basis van voldoende voorlopig bewijs. "Er is geen politisering, opinie, criminalisering. Dit is puur gebaseerd op voldoende voorlopig bewijs dat er een crimineel incident heeft plaatsgevonden", zei Firli in een verklaring ontvangen in Jakarta, donderdag (11/3/2022).

Firli benadrukte dat de KPK deze zaak onderzoekt in overeenstemming met de geldende regelgeving. Hij zei dat er geen ander proces was, behalve het juridische proces dat door de KPK werd uitgevoerd.

"Daarom voert de KPK een onderzoek uit, verzamelt informatie en bewijs, zodat we allemaal begrijpen dat deze zaak duidelijk is en de verdachte vindt", zei hij.

BRON: https://www.republika.co.id/berita/rl4df1428/ketua-kpk-tak-ada-perlakuan-spesial-dalam-case-lukas-enembe

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.