Breaking

KPK onderzoekt de financiële transacties van de gouverneur van Papoea, Lukas Enembe



Onderzoekers van de Corruption Eradication Commission (KPK) doen onderzoek naar de financiële transacties van de gouverneur van Papua, Lukas Enembe (LE). De KPK ontdekte een vreemde transactie in de financiële gegevens van Lukas Enembe.

De rechercheurs hebben de financiële transactie onderzocht via twee getuigen die gisteren woensdag (9/11/2022) uit de privésector kwamen. De twee getuigen waren Lusi Kusuma Dewi en Dommy Yamamoto.
 
"De twee getuigen waren aanwezig en hun kennis werd onder meer onderzocht in verband met de vermeende financiële transacties van verdachte LE", zei het hoofd van de KPK-nieuwssectie, Ali Fikri, toen hij werd benaderd door mcwnews.com, donderdag (11/10). /2022).

Verder heeft Ali laten weten dat er één getuige is die niet heeft voldaan aan de oproep tot verhoor door de KPK. De getuige kwam uit de privésector, namelijk Mustakim. De KPK zal het onderzoek van Mustakim in de nabije toekomst opnieuw plannen.
 
"Mustakim (privé), de getuige was niet aanwezig en heeft de dagvaarding onmiddellijk opnieuw ingepland", legt Ali uit.

Ter informatie, de KPK heeft de gouverneur van Papua, Lukas Enembe, als verdachte aangewezen. Op basis van de verzamelde informatie wordt Lukas verdacht van betrokkenheid bij een aantal vermeende corruptiezaken.

Onder andere gerelateerd aan het aannemen van steekpenningen en projectbevrediging in de Papuaregio. Luke werd samen met een aantal andere partijen als verdachte aangemerkt. Helaas heeft de KPK niet in detail bekendgemaakt wie de verdachten zijn en de constructie van de zaak die Lukas Enembe verstrikt heeft.

Lukas is op verzoek van de KPK verhinderd om naar het buitenland te reizen door het Directoraat-Generaal (DG) van Immigratie van het Ministerie van Recht en Mensenrechten (Kemenkumham). Hij mocht de komende zes maanden van 7 september 2022 tot 7 maart 2023 niet naar het buitenland reizen.
 
Niet alleen dat, het Financial Transaction Reports and Analysis Center (PPATK) heeft ook rekeningen van Lukas Enembe en aanverwante partijen geblokkeerd. De blokkering werd uitgevoerd omdat de PPATK ontdekte dat er een vreemde of verdachte financiële transactie was.

Volgens de laatste informatie zijn er PPATK-bevindingen met betrekking tot Luke's financiële transacties die naar gokhuizen of casino's in het buitenland vloeien. PPATK zei dat het aantal bijna een half biljoen was. De KPK doet momenteel onderzoek naar de bevindingen van de PPATK.

BRON: https://www.mcwnews.com/read/2022/11/10/202211100004/kpk-dalami-transaksi-keuangan-gubernur-papua-lukas-enembe.html

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.