Breaking

Dorpsfondsen zouden naar West-Papoea stromen KKB, BNPT wacht op onderzoeksresultaten



Beschuldigingen van de stroom dorpsgelden die naar de Armed Criminal Group (KKB) in Papua vloeien, worden momenteel onderzocht door de politie.

Inspanningen om actie te ondernemen tegen KKB, het Nationaal Agentschap Terrorismebestrijding (BNPT), wachten op de resultaten van het onderzoek door de relevante wetshandhavers.

"De beschuldigingen zijn inderdaad gehoord, maar we hebben bewijs nodig om het rechtshandhavingsproces tegen onregelmatigheden in dorpsfondsen te versterken", zei BNPT-hoofd Boy Rafli Amar op TMP Kalibata, Jakarta, donderdag (10/11/2022).
 
Volgens Boy Rafli zullen de resultaten van het onderzoek een indicatie zijn van het bestaan van onregelmatigheden en waar de dorpsgelden naartoe gaan.
 
Als de beschuldigingen worden bewezen, kunnen de daders strafrechtelijk worden behandeld en zelfs worden beschuldigd van terrorismewetten.

"Natuurlijk, als het naar gewapende criminele groepen stroomt, kan dit nog erger zijn, omdat gewapende criminele groepen groepen zijn die vandaag door de regering zijn verklaard deel uit te maken van terroristische daden", zei hij.
 
Boy benadrukte ook het belang van toezicht door alle belanghebbenden, zodat dorpsfondsen echt worden gekanaliseerd voor ontwikkeling en economische groei van het dorp.

"We herinneren eraan dat bepaalde partijen geen steun mogen verlenen aan daden van extreem geweld, laat staan dat er veel slachtoffers vallen", aldus Boy.

Zoals eerder gemeld, gaf de hoofdinspecteur-generaal van de politie van West Papua, Daniel Tahi Monang Silitonga, toe dat er een verzoek was om rekeningen van dorpsfondsen te blokkeren in drie dorpen in Bintuni Bay, West Papua.
 
De reden is dat er vermoedelijk dorpsgelden zijn gevloeid van verschillende dorpshoofden naar de gewapende criminele groep (KKB) in Bintuni Bay.
 
Daniel vroeg om de dorpsfondsen te beoordelen op deze verdenking omdat de politie verschillende dorpen onbewoond aantrof na achtervolging van KKB.

"Het werd geëvalueerd omdat uit de resultaten van het incident van gisteren (de aanval op wegwerkers) bleek dat niet al het geld daadwerkelijk door de bewoners daar was ontvangen. Daarom stemden ze ermee in om eerst te worden geëvalueerd", zei Daniel.

BRON: https://papua.tribunnews.com/2022/11/10/dana-desa-diduga-mengalir-ke-kkb-papua-barat-bnpt-Wait-hasil-penyelidikan

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.