Breaking

KPK onderzocht Lukas Enembe gedurende 2 uur in zijn privéwoning, vergezeld door de Kapolda en Pangdam




Het is bevestigd dat de Corruption Eradication Commission (KPK) de gouverneur van Papoea, Lukas Enembe, heeft onderzocht als verdachte in de zaak van bevrediging, in zijn privéwoning, in Koya Tengah, Muara Tami District, Jayapura City, donderdag (3/11/2022).

Het inspectieproces duurt ongeveer twee uur.

Voorzitter van de Corruption Eradication Commission (KPK) Firly Bahuri leidt rechtstreeks het proces van het onderzoeken van de gouverneur van Papoea, Lukas Enembe, als verdachte in de vermeende bevredigingszaak, in Jayapura City, donderdag (11/3/2022).
 
Omstreeks 13.14 uur WIT werd Firly, vergezeld van de Papua politiechef inspecteur-generaal Mathius D Fakiri en de XVIIl/Cenderawasih militaire commandant generaal-majoor Saleh Mustafa, gezien bij het verlaten van de Papoea-politie naar de privéwoning van Lukas Enembe.

De groep van de voorzitter van de KPK zat ruim twee uur in de woning van Lukas Enembe.

Ondertussen hielden een aantal mensen de wacht buiten het huis.

"(De KPK-voorzittersgroep) is al binnen", zei de directeur-generaal van de Papua-politie, Kombes Faizal Ramadhani, toen er donderdag telefonisch contact werd opgenomen.

Eerder had de inspecteur-generaal van de politie van Papoea, Mathius D Fakiri, ook al bevestigd dat hij KPK-onderzoekers zou vergezellen bij het onderzoek naar Lukas Enembe.

"Later, wanneer de KPK-onderzoekers komen, zal ik hen samen met bepaalde functionarissen vergezellen over hoe de KPK bijeen kan komen, zodat wetshandhaving kan worden uitgevoerd volgens het mechanisme dat op humane wijze is overeengekomen", zei Fakiri woensdag in Jayapura ( 2/11/2022) nacht.
 
Momenteel heeft de groep, rechtstreeks geleid door KPK-voorzitter Firli Bahuri, de residentie van Lukas Enembe verlaten.

"De groep is vertrokken, de situatie is veilig", zei Direskrimum Polda Papua Kombes Faizal Ramadhani donderdag, toen er telefonisch contact werd opgenomen.

De KPK-delegatie verliet de woning van Lukas Enembe omstreeks 15.20 uur WIT en keerde terug naar het politiebureau van Papua om persverklaringen af te leggen aan de media.

"Er komt informatie van de voorzitter van de KPK op het (Papua) politiehoofdkwartier", zei Faizal.

Ter informatie, sinds 5 september 2022 is Lukas Enembe benoemd tot verdachte in een gratificatiezaak ter waarde van Rp. 1 miljard.

Afgezien van het feit dat ze uit het buitenland zijn verbannen, zijn verschillende rekeningen ter waarde van 71 miljard Rp. die naar verluidt verband hielden met Lukas Enembe, geblokkeerd door PPATK.

De KPK had Lukas Enembe op 12 september 2022 als verdachte gedagvaard, maar deze was wegens ziekte niet aanwezig.
 
De KPK heeft een tweede dagvaarding naar Lukas Enembe gestuurd met het verzoek om op 25 september 2022 aanwezig te zijn voor verhoor in het Red and White Building, Jakarta.

Luke was om gezondheidsredenen weer niet aanwezig.

Ook de partij van Lukas Enembe heeft de KPK verzocht om toestemming aan betrokkene om zich in Singapore te laten behandelen.

Op 5 oktober 2022 riep de KPK Yulce Wenda Enembe en Bona Enembe, de vrouw en kind van Lukas Enembe, op als getuigen in de zaak.

Via het Legal and Advocacy Team van de Gouverneur van Papua verklaarden de twee mannen echter geen gehoor te hebben gegeven aan de oproep van de KPK en trokken zij zich terug bij de getuige.
 
De KPK benadrukte echter dat Lukas Enembe moet worden onderzocht door een onafhankelijk team van door de KPK aangestelde artsen, voordat er follow-up wordt gegeven aan de behandeling van de zaak.

BRON: https://aceh.tribunnews.com/2022/11/03/kpk-periksa-lukas-enembe-selama-2-jam-di-kediaman-private-didampingi-kapolda-dan-pangdam

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.