Breaking

KPK bepaalt onmiddellijk juridische stappen voor Lukas Enembe



De Corruption Eradication Commission (KPK) verklaarde dat zij verdere juridische stappen zou nemen in het geval van vermeende omkoping en bevrediging van infrastructuuraanbestedingsprojecten in de provincie Papoea die gouverneur Lukas Enembe meesleepte.

KPK News Head Ali Fikri zei dat verdere juridische stappen zouden worden ondernomen wanneer het anti-corruptiebureau enige tijd geleden klaar is met het analyseren van de resultaten van Lukas Enembe's gezondheidscontrole.
 
"(De resultaten van het medisch onderzoek) worden nog geanalyseerd door het onderzoeksteam. Om onmiddellijk de volgende juridische stap te bepalen", zei Ali in zijn verklaring, woensdag (11/9/2022).

Eerder sprak de KPK over de mogelijkheid om de Papoea-gouverneur Lukas Enembe met geweld op te pakken. Tot nu toe onderzoekt de KPK echter nog de resultaten van Luke's gezondheidsonderzoek door het KPK-team van artsen en de Indonesische Artsen Vereniging (IDI).

"Als er behoefte is aan een gedwongen oppakken van een verdachte, ja, dan zullen we dat zeker doen", zei KPK Head of News Ali Fikri in zijn verklaring, dinsdag (11/8/2022).

Ali zei dat zijn partij de resultaten van het onderzoek van Lukas Enembe in zijn woonplaats in Papua nog aan het onderzoeken was. Het is bekend dat het KPK-team samen met KPK-voorzitter Firli Bahuri op donderdag 3 november 2022 de kans heeft gehad om Lukas Enembe te ontmoeten.

"Natuurlijk moeten we een diepgaande analyse maken dat we nogmaals de wet niet willen overtreden bij de handhaving van de wet. En wat moet worden onderstreept, is dat bij het handhaven van de wet het handhaven van de mensenrechten belangrijk is," zei Ali.

Volgens Ali kan het met geweld oppakken van een verdachte worden gedaan wanneer de verdachte afwezig is bij het verhoor zonder enige informatie. Voor Lukas Enembe probeert zijn wettelijke vertegenwoordiger volgens Ali echter nog steeds te communiceren met het KPK-onderzoeksteam.

“Dat afpakken een normatieve bepaling is in het strafprocesrecht, daar is ruimte voor, in artikel 112 van het Wetboek van Strafvordering of KUHAP bestaat het wel. Wanneer bijvoorbeeld een verdachte afwezig is, staat er helemaal geen bevestiging op de eerste dagvaarding, de tweede, alleen de drie werden meegenomen of met geweld opgepakt, het kan worden gedaan," zei Ali.

"Nou, in dit proces is er inderdaad een ruimte voor discussie, ook al herinneren we onze juridische adviseurs er altijd aan om het niet in de publieke sfeer te openen," voegde Ali eraan toe.

BRON: https://www.liputan6.com/news/read/5120338/kpk-segera-definite-step-law-for-lukas-enembe

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.