Breaking

Gemeenschap dringt aan op deactivering van Lukas Enembe als gouverneur van Papua



Het publiek drong er bij de regering op aan om Lukas Enembe uit de functie van gouverneur van Papua te deactiveren, waar de belangrijkste reden was dat Lukas Enembe als verdachte was aangemerkt in de corruptiezaak van de Papua Regional Revenue and Expenditure Budget (APBD), evenals beschuldigingen van bevrediging op het regeringsgebied van Papoea, met inbegrip van zijn vrouw en kinderen. Bovendien wordt zijn gezondheid als problematisch beschouwd na gemelde vier beroertes.

De coördinator van Jonge Papoea Intellectuelen, Paulinus Ohee, zei dat de toestand van Lukas de werking van de overheid en openbare diensten in Papua had verstoord. Daarom moet er een tijdelijke vervanger zijn totdat Luke juridische duidelijkheid krijgt over de zaak rondom hem.

Volgens Paulinus levert het deactiveren van Lukas Enembe uit de functie van gouverneur drie voordelen tegelijk op. Lukas kan zich namelijk meer richten op het runnen van de gezondheidszorg, beter voorbereid zijn op het juridische proces en de prestaties van de provinciale overheid van Papoea (Pemprov) in het dienen van de gemeenschap blijven optimaal. Bovendien kunnen met de aanwezigheid van een nieuwe gouverneur alle obstakels bij het uitvoeren van de ontwikkelingswielen in Papua worden overwonnen.

Het is bekend dat Lukas Enembe ongeveer de laatste 2 jaar ziek is verklaard en niet in staat was al zijn taken als gouverneur ten volle uit te voeren. Lukas Enembe is sinds zijn beëdiging als gouverneur van Papua in en uit ziekenhuizen (RS) in het buitenland geweest. In overeenstemming met het mandaat van de wet op de regionale overheid, bij voorkeur na het ervaren van een ongunstige gezondheidstoestand gedurende ongeveer 6 maanden, moet het regionale hoofd vrijwillig ontslag nemen uit zijn functie of worden ontslagen door de minister van Binnenlandse Zaken (Mendagri).

Ondertussen is de plaatsvervangend gouverneur (Wagub) van Papua, Klemen Tinal, op 21 mei 2021 overleden in het Abdi Waluyo Menteng Hospital, Jakarta. Tot nu toe is er geen vervanger voor de plaatsvervangend Gouverneur van Papua en zoals gemeld op de website van de Papoea Volksvertegenwoordiger Raad (DPR) uit het artikel van 2 april 2022, blijft de zetel van plaatsvervangend Gouverneur van Papua vacant tot de functie van gouverneur Lukas Enembe eindigt in 2023.

Omdat de gezondheidstoestand van de gouverneur van Papua niet goed is en de vice-gouverneur van Papua is overleden, wordt de regering van Papua momenteel geleid door de regiosecretaris (Sekda) van de provincie Papua, Dance Yulian Flassy, conform een brief van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Kemendagri) gedateerd 24 juni 2021 met Nummer T.121.91 /4124/OTDA die de Regionale Secretaris van Papua benoemt tot Daily Executive (Plh) van de Gouverneur van Papua.

De jongerengroep die zichzelf voorstelde als het Verenigde Papoea-volk (RPB) werd vertegenwoordigd door de RPB-coördinator, Michael M Sineri tijdens een persconferentie in de Pendopo Kampung Sere, Sentani, Jayapura Regency, Papua, waarbij de minister van Binnenlandse Zaken, Tito Karnavian, werd aangespoord , om Lukas Enembe uit de functie van gouverneur van Papua te deactiveren . Dit wordt gedaan zodat het proces van overheidsdiensten en openbare diensten in Papua optimaal kan verlopen gezien het feit dat Papua Provincie momenteel geen plaatsvervangend Gouverneur heeft.

Michael zei dat het publiek de aanwezigheid van de staat en de regering nodig had te midden van de huidige zaak die Lukas Enembe verstrikt. Hij herinnerde eraan dat de zaak van Lukas Enembe het prestige van de staat niet voor het publiek doet verdwijnen. Het probleem van corruptie voor het Papoea-volk is een buitengewone misdaad, bijna hetzelfde als de misdaad van terrorisme, wiens misdaden het Papoea-volk doen lijden.

Ondertussen onthulde de voorzitter van de Saireri II Nabire Pesisir inheemse jeugd, Ali Kabiay, die 6 stamhoofden, 3 traditionele instellingen en 4 harmonie in de regio Nabire vertegenwoordigt, dat hij Lukas Enembe niet herkende als het hoofd van de grote stam in Papua. Voor de meeste Papoea's is Lukas Enembe de gouverneur van Papua, geen groot stamhoofd.

Ali Kabiay beschuldigde de inauguratie of inauguratie van Lukas Enembe als belangrijk stamhoofd op 8 oktober 2022 in zijn residentie als een scenario om zichzelf te beschermen tegen gepakt te worden in een corruptiezaak in naam van adat en het Papoea-volk als schild.

Een jeugdleider uit het Tabi-gebruiksgebied in Papua, Martinus Kasuay, vroeg de regering om onmiddellijk actie te ondernemen om problemen met de dienstverlening op te lossen. Hij vroeg de regering om een waarnemend (Pj) gouverneur aan te stellen om de regering in Papua te besturen. Volgens hem zijn de provinciale regeringsfunctionarissen en politieke elites van Papua de afgelopen weken druk bezig geweest met de gezondheid van Lukas Enembe, waardoor het publieke belang in Papua is verwaarloosd. Hij hoopt dat de waarnemend Gouverneur in Papua het bestuur en de dienstverlening aan de gemeenschap kan maximaliseren.

Martinus bekritiseerde ook de nieuwe status van Lukas Enembe als het hoofd van de Papoea-stam, zoals bevestigd door Dominikus Sorabut's versie van de Papoea-gebruiksraad, die volgens hem ongeldig was. Hij legde uit dat er in Papua zeven gebruikelijke gebieden zijn met verschillende leiderschapsstructuren binnen de stam. In de traditionele versie van Tabi worden stamhoofden aangesteld op basis van afkomst. In tegenstelling tot de traditionele gebieden van Lapago en Meepago, die sterk zijn in oorlogen, is hij het stamhoofd.

Martinus verzette zich zelfs tegen de aanhangers van Lukas Enembe die probeerden de Papua-gewoonten en -cultuur als schild te gebruiken om Lukas te beschermen tegen gerechtelijke procedures door de KPK.

BRON: https://www.klikwarta.com/community-desak-non-activate-lukas-enembe-as-governor-papoea

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.