Breaking

 Komnas HAM vraagt de regent om de KKB van TPNPB in Bintuni en Maybrat West Papua te ontmoeten



De Nationale Commissie voor de Rechten van de Mens (Komnas HAM) vroeg regionale hoofden in de districten Maybrat en Bintuni Bay, West-Papoea, om naar beneden te gaan om de gewapende criminele groepen (KKB) in die gebieden te ontmoeten.

Dat heeft het hoofd van Komnas HAM Papua en West Papua Frits Ramandey bekendgemaakt.

Frits voerde aan dat de kwestie van de veiligheidssituatie niet alleen kon worden opgelost door de TNI-Polri-officieren te benaderen die op elk punt in de twee regio's waren gestationeerd.
 
"Regenten in beide regio's moeten hen (gewapende burgergroepen) kunnen ontmoeten en spreken", zei Frits tegen TribunPapuaBarat.com, dinsdag 15 november 2022.

Volgens Frits mag de afhandeling van de beveiliging in West-Papoea niet worden uitgevoerd door troepen van buitenaf aan te sturen.

"Stuur niet rond om de Task Force en troepen van buiten het Land van Papua naar dit gebied te sturen. Het sturen van de Task Force van buitenaf zorgt altijd voor problemen voor het Land van Papua," zei hij.

Uit gegevens blijkt dat tijdens de geweldsincidenten in Papoea deze altijd werden afgehandeld door een van buitenaf ingezette Task Force.

"Ze begrijpen de sociale cultuur van de lokale bevolking in het land Papoea niet", legt Frits uit.

Hij zei dat als er bewoners zijn die scherp gereedschap vasthouden, zoals machetes, pijlen en andere, ze al negatief over die persoon denken.
 
"We vragen dat de regenten in deze twee regio's de leiders van gewapende burgergroepen kunnen ontmoeten", zei hij.
 
Frits onthulde dat wat betreft het oplossen van problemen in de twee regio's, de enige manier is dat de regent naar beneden komt en deze groep ontmoet.

"We moeten ze niet verdenken, wat niet mag is dat de regent geld geeft om wapens te kopen", zei Frits.

"Ideologie kan niet worden gedood met kogels en zelfs niet met ontwikkeling."

Daarom hoopt Frits dat de twee regenten zullen stoppen met het benaderen van de Task Force en anderen, ze moeten naar beneden gaan en hun leiders ontmoeten.

Vluchtelingen in Maybrat

De Nationale Commissie voor Mensenrechten (Komnas HAM) meldde ook dat een aantal burgers in de dorpen Kisor, Imsum en Krus, Maybrat District, nog steeds hun toevlucht zoeken in naburige gebieden, waaronder Sorong, West-Papoea.

Volgens Komnas HAM hebben vluchtelingenkinderen gedurende de periode van 1,5 jaar geen goede dienstverlening gekregen.
 
"Deze kinderen krijgen geen goede gezondheids- en onderwijsdiensten", zei Frits Ramandey, hoofd van Komnas HAM Papua en West Papua, tegen TribunPapuaBarat.com, dinsdag 15 november 2022.

"Bijna anderhalf jaar gaan kinderen niet naar onderwijs", vervolgde hij.
 
Frits Ramandey zei dat bewoners zijn gevlucht vanwege het bloedbad van vier TNI-soldaten in Posramil Kisor, South Afiat District op 2 september 2021.

Als reactie op deze voorwaarde vroeg Komnas HAM de regering om huizen in de dorpen Kisor, Imsum en Krus te repareren.

Ondertussen zei Frits dat er in 2021 1.600 burgers ontheemd waren.

Het is alleen zo dat zijn partij voor de huidige gegevens niet opnieuw gegevens heeft verzameld over het aantal Maybrat-vluchtelingen.
 
"Het kan zijn dat de gegevens van 1.600 mensen zijn afgenomen of juist zijn toegenomen", zei hij.

Frits zei dat het vluchtelingenprobleem in Maybrat, West-Papoea, goed moet worden aangepakt.

"Vanuit de drie dorpen vluchtten alle mensen naar naburige gebieden, ook Sorong", aldus Frits.

"We zijn in gesprek met de provinciale DPRD over de vervulling van het recht op gezondheid en onderwijs voor vluchtelingen", legde hij uit.

BRON: https://kupang.tribunnews.com/2022/11/15/komnas-ham- Minta-bupati-temui-kkb-dari-tpnpb-di-bintuni-dan-maybrat-papua-barat?page=2

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.