Breaking

KPK onderzoekt valutatransacties in verband met de zaak Lukas Enembe



De Corruption Eradication Commission (KPK) gaat door met het onderzoek naar beschuldigingen van valutatransacties in de vermeende omkopingszaak waarbij de verdachte Papoea-gouverneur Lukas Enembe betrokken was.
Deze zaak werd onderzocht door een onderzoek van PT Anugrah Valasindo Kriswanto en PT Mulia Multi Remittance/Mulia Multi Valas Roby, dinsdag (15/11).

"Beiden waren aanwezig en bevestigden de kennis van de getuige met betrekking tot de vermeende valutatransactie in de zaak met de verdachte LE [Lukas Enembe] et al wiens onderzoeken we nog steeds voortzetten", zei KPK-hoofd van de rapportageafdeling Ali Fikri, woensdag (11 /16).
 
In het lopende onderzoeksproces heeft het rechercheursteam van de KPK vorige week het huis van Lukas in Jakarta doorzocht.
 
De KPK heeft documenten, elektronisch bewijsmateriaal, financiële gegevens, contant geld en zelfs goudstaven gevonden en in beslag genomen die naar verluidt verband hielden met de zaak.

Lukas, een kaderlid van de Democratische Partij, moest voor de wet verschijnen omdat hij naar verluidt betrokken was bij een omkopingszaak die verband hield met een baan of project afkomstig van de APBD in de provincie Papoea.

Hij mag van 7 september 2022 tot 7 maart 2023 zes maanden niet naar het buitenland reizen.

De KPK heeft de rekeningen van Lukas en zijn vrouw Yulce Wenda geblokkeerd.

Enige tijd geleden slaagde de KPK er alleen in om Lukas als verdachte te onderzoeken in zijn woning in Koya, Jayapura, Papoea. Het examen werd bijgewoond door de voorzitter van de KPK, Firli Bahuri, de regionale politiechef van Papoea, Kabinda, en de regionale militaire commandant van Cendrawasih.

De KPK heeft echter besloten Lukas, die naar verluidt ziek is, niet vast te houden.

Ondertussen vond het Financial Transaction Reports and Analysis Center (PPATK) goktransacties in een casino van Lukas voor een bedrag van 560 miljard IDR.

BRON: https://www.cnnindonesia.com/nasional/20221116110904-12-874440/kpk-dalami-transaksi-valas-terkait-case-lukas-enembe



Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.