Breaking

De vice-president moedigt het versterken van samenwerking aan als basis voor het versnellen van de welvaartsontwikkeling in Papoea



Het versnellen van de welvaartsontwikkeling in de Papoea-regio blijft een prioriteit voor de regering bij het realiseren van rechtvaardigheid in Indonesië. Het uitvoeren van deze inspanningen is echter niet eenvoudig. Om deze reden is het noodzakelijk om de samenwerking met belanghebbenden te versterken als basis voor het versnellen van de welvaartsontwikkeling in Papoea.

“Pj. De Gouverneur als vertegenwoordiger van de centrale regering moet de samenwerking met alle partijen versterken, want om de fundamenten in ontwikkeling te leggen, versterken”, zei vice-president (Wapres) KH Ma'ruf Amin bij het ontvangen van 3 waarnemend gouverneurs uit 3 provincies in Papoea, op de vice-presidentiële Paleis, Jl. Medan Merdeka Selatan nr. 6 Centraal Jakarta, maandag (14/11/2022).

Volgens de vice-president is hij optimistisch dat de versnelling van de ontwikkeling in Papua succesvol zal zijn, onder andere door de oprichting van een Nieuwe Autonome Regio (DOB).

"We hopen dat we door deze nieuwe nieuwe autonome regio's, namelijk het versnellen van de ontwikkeling in Papoea, snellere diensten kunnen verlenen en het welzijn van de mensen kunnen verbeteren", zei de vicepresident optimistisch.

Bovendien heeft de vice-president een beroep gedaan op de waarnemend Gouverneur om van het proces van verdeling van de provincie Papua een springplank te maken voor welzijnsontwikkeling in de Papua-regio.

"Ik hoop dat de verdeling van de provincie een game changer zal worden en ook een sprong in de ontwikkeling voor de regio en de bevolking van Papua", zei de vice-president.

Hoewel er nog veel uitdagingen zijn in het proces van ontwikkeling van het welzijn van het Papoea-volk, is de vice-president optimistisch dat de waarnemend. De gouverneur van Papua is in staat om innovaties te produceren en oplossingen te vinden voor elk probleem in hun respectievelijke regio's.

"Hoewel er in het begin zeker veel obstakels waren, vroeg ik het acteren. De gouverneur is op zoek naar doorbraakmaatregelen zodat de dingen niet gaan zoals gewoonlijk', vroeg de vicepresident.

"Maak vervolgens een stappenplan en een actieplan", voegde hij eraan toe.

Ter afsluiting van de bijeenkomst sprak de vice-president zijn waardering uit voor het ministerie van Binnenlandse Zaken (Kemendagri) dat toezicht had gehouden op de voorbereidingen voor de realisatie van een nieuwe autonome regio in het land Papoea.

"Ik spreek mijn waardering uit voor de heer minister van Binnenlandse Zaken, de heer Wamen, die intensief toezicht heeft gehouden op de voorbereidingen zodat deze nieuwe autonome regio kan worden uitgevoerd", concludeerde de vicepresident.

Ondertussen zei plaatsvervangend minister van Binnenlandse Zaken (Wamendagri) John Wempi dat het ministerie van Binnenlandse Zaken zich volledig inzet voor het zoeken naar vooruitgang in het land Papoea, namelijk door een werkgroepteam (Pokja) te vormen dat dient om de ondersteuning voor het versnellen van de ontwikkeling van het welzijn van de Papoea's.

“Inderdaad, vanaf het begin had het ministerie van Binnenlandse Zaken werkgroepteams voor Zuid-Papoea, Midden-Papoea en Hoogland-Papoea. Tot op de dag van vandaag werken ze, en zij zijn het die zich voorbereiden door de fundamenten te leggen om te versterken", zei John Wempi.

Ter informatie: op 11 november 2022 werden 3 nieuwe autonome regio's ingehuldigd, evenals de inhuldiging van de waarnemend gouverneurs van Zuid-Papoea, Centraal-Papoea en Hoogland-Papoea.

Bij de gelegenheid ook aanwezig, secretaris-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken Suhajar Diantoro, waarnemend. Gouverneur van Zuid-Papoea Apolo Safanpo. Acteren Gouverneur van Centraal-Papoea, Ribka Haluk, en waarnemend. Gouverneur van het Papoea-gebergte, Nikolaus Kondomo.

Ondertussen werd de vicepresident vergezeld door het hoofd van het plaatsvervangend presidentieel secretariaat Ahmad Erani Yustika, evenals speciale staf voor de vicepresident Masduki Baidlowi en Masykuri Abdillah.

BRON: https://www.wapresri.go.id/wapres-dorong-penguatan-kolaborasi-As-fondasi-percepatan-pempembelian-kesejahteraan-di-papua/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.