Breaking

KKB Papoea valt mijnkamp aan en verbrandt mijnenkamp in het Bintang-gebergte, 1 persoon sterft



De Armed Criminal Group (KKB) in Papua valt een mijnkamp in het Bintang-gebergte aan.

Bij dit incident is bekend dat 1 persoon is overleden.
 
Ze vielen en verbrandden mijnkamp 81 in Kawe Village, Awimbon District, Bintang Mountains Regency, Papua Province, zaterdag (5/11/2022) nacht Papoea-tijd.

Als gevolg van dit onmenselijke incident werd een werknemer namens Rolmo Aldus Tuenoa (29) dood of dood gemeld.

Het hoofd van de public relations van de politie van Papua, Kombes Pol. Ahmad Musthofa Kamal, zei dat het slachtoffer stierf door bloedverlies nadat hij werd geraakt door een scherp wapen recht op de pols.
 
"Het slachtoffer liep een steekwond op in de pols totdat deze brak. Dat is de vermeende doodsoorzaak door bloedverlies", zei Pol Kombes Pol Ahmad Musthofa Kamal via een persverklaring ontvangen door Tribun-Papua.com, zondag (6 /11/2022).

Verder voegde het hoofd van de public relations van de politie van Papua eraan toe dat de lichamen van de slachtoffers en getuigen die het overleefden, waren geëvacueerd naar Tanah Merah, Regentschap Boven Digoel, provincie Papua.

"Momenteel zijn slachtoffers en getuigen geëvacueerd naar Tanah Merah, Boven Digoel Regency, en de officieren zullen dan worden ondervraagd door officieren," legde hij uit.
 
Pol Kombes Ahmad Musthofa Kamal zei dat de aanval en het verbranden van het kamp sterk werd vermoed te zijn uitgevoerd door de KKB-groep uit het Leak Sobolim-district van Yahukimo Regency.

Dit komt omdat de locatie van het brandende mijnkamp grenst aan de plek waar een arbeider een paar dagen geleden werd onthoofd.

"De daders die de brandstichting hebben gepleegd, waren de Bocor Sobolim-groep uit Yahukimo", voegde hij eraan toe.

Ondertussen, met betrekking tot de laatste omstandigheden in het Bintang-gebergte, legde Pol Kombes Ahmad Musthofa Kamal uit, is het relatief veilig en begint het geleidelijk bevorderlijk te worden.

"De situatie in Kawe Village, Gunung Bintang Regency is relatief veilig en gunstig, het gezamenlijke personeel blijft de bewaking en patrouille opvoeren", concludeerde hij.

BRON: https://aceh.tribunnews.com/2022/11/07/kkb-papua-serang-dan-bakar-kamp-tambang-di-pegunungan-bintang-1-orang-tewas

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.