Breaking

Het eerste MSME Gallery Centre in Mimika wordt officieel geopend, waarnemend regent van Mimika geeft opdracht om lokale producten te blijven promoten



De regering van Mimika Regency blijft zoeken naar oplossingen om de producten van MSME-actoren in Mimika Regency op de markt te brengen. Een van de genomen stappen is het openen van de UMKM Souvenir Centre Gallery, die zich aan Resto Cenderawasih 66 bevindt.

Het UMKM Souvenircentrum dat zaterdag (5/11) werd ingehuldigd door de waarnemend regent van Mimika, Johannes Rettob, was het eerste in Mimika Regency als resultaat van een samenwerking tussen de regionale regering, Kadin Mimika en Bank BRI.
 
De Regent van JR legde na de inauguratie-activiteit uit dat deze stap een droom was die eindelijk was uitgekomen.
 
“Eigenlijk ontstond het idee om mkmo's te helpen toen ik OPD-leiders verzamelde voor een bijeenkomst van de economische groep. Het blijkt dat ik weet dat er veel is gedaan, maar overlapt, zodat er geen voortzetting is omdat er geen marketing is”, zei hij.

Daarom, om MSME-acteurs te helpen die het al lang proberen, zei de JR Regent, werd een festivalactiviteit gemaakt met als doel marketing te zoeken.
 
"Dus toen we het haalden op de vestival, bleek dat er veel mensen waren die geïnteresseerd waren en ik voelde dat deze activiteit een succes was, dus omarmden we Kadin Mimika om samen te werken om MSME's te promoten. Ik zei dat we niet alleen kunnen werken, de overheid moet zich gewoon ontwikkelen en we zullen de marketing aan andere mensen overlaten", aldus JR.

Hij vervolgde, als er een tekort aan ondersteunende fondsen is, wordt de Bank omarmd om te helpen bij coaching.

"De overheid zal banken en banken helpen die hen begeleiden. Ons doel is dus dat ze grote ondernemers worden. Ik heb ook een circulaire gestuurd naar alle restaurant- en hotelwinkels, zodat ze een plek voorbereiden om MSME-galerijen te installeren", aldus JR.

Hij hoopt dat het MKB zelf alle vergunningen en verpakkingen kan invullen. Zoals de BPOM-vergunning, de vergunning van het ministerie van Volksgezondheid, het aantal huishoudelijke producten en vastgelegd in de E-catalogus, evenals het registreren van het merk zodat het niet door anderen kan worden gebruikt zodat dit Mimika's patent wordt.

“Wij, de overheid, willen volgend jaar samenwerken en het budget besteden aan productiehuizen of verwerkingshuizen. Dit is zodat onze producten niet meer traditioneel zijn, maar de producten al machines gebruiken. De overheid zal een mentor blijven voor mkmo's, zodat ze succesvol zijn", hoopte JR.
 
Ondertussen zei Abraham Raweyai, voorzitter van Kadin Mimika, dat gisteren een historische dag was waarop de lokale overheid serieus bezig was met het omarmen van mkmo's.
 
"Daarom zijn we enthousiast over hoe Kadin verantwoordelijk is voor de marketing van MSME's. We stellen nog steeds voor dat de Ramayana die op het punt staat te worden geopend, indien mogelijk, de keuken van Timika niet van buitenaf mag komen, "zei hij.

Dus door de verantwoordelijkheid als marketing te krijgen, nodigt hij alle hotels, luchthavens en zelfs nachtclubs uit om goederen van KMO's te verkopen.

"Voorlopig heeft het UMKM-cadeaucentrum twee plekken. We richten ons tot december op 15 verkooppunten om MSME-goederen te verkopen. We hopen dat volgend jaar de UMKM-spelers onafhankelijk zijn, het belangrijkste is dat ze de intentie hebben dat onze productie van Kadin klaar is voor marketing", aldus Bram.
 
Hij voegde er ook aan toe dat door samen te werken met de overheid en zakenlieden, de handel goed zou zijn en de economie zou leven.

"Dus met deze samenwerking zijn we van plan om een echt productiehuis te bouwen, want als er een productiehuis is, kunnen we het buiten Timika verkopen", besloot hij.

Ondertussen zeiden het hoofd van de coöperaties en de UMKM-service via het hoofd van de MSME-divisie van Mimika Regency, Semuel Yogi SH, MH en het initiërende team van de Mimika MSME-vereniging dat deze activiteit Kadin, KAPP en MSME-verenigingen uitnodigde om synergie te creëren met alle MSME's in Mimika Regency om op te staan en MSME's efficiënt, effectief en grondig te verenigen.

"Dus Mimika moeten we snel werken om de volkseconomie te ontwikkelen door de ontwikkeling van mkmo's en kmo's. Volgens de opmerkingen van de waarnemend regent van Mimika, moeten mkmo's snel werken om het Mimika-land te ontwikkelen', legde hij uit.

Het volgende, vervolgde hij, zijn partij zei dat alle OPD's in Mimika Regency moeten samenwerken met de Mimika Regency MSME-associatie met KADIN en BUMN om de regio vooruit te helpen door de ontwikkeling van het UMKM-programma.

"We gaan snel. Het MSME-kapitaal hebben we al, we hebben verschillende activiteiten uitgevoerd en ze hebben al een eigen merk.Bovendien doen we al jaren activiteiten, we hebben begeleiding gekregen van de OPD, Freeport draait al een tijdje maar waar we willen het verkopen?Dit is het grootste probleem. Met de buitengewone beweging van de waarnemend regent hopen we dat het MKB zich sneller kan ontwikkelen", legde hij uit.

BRON: https://fajarpapua.com/2022/11/06/center-galery-umkm-pertama-di-mimika-resmi-dibuka-plt-bupati-mimika-berpesan-terus-promosikan-produk-lokal/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.