Breaking

Kapolresta Kombes Victor: Negen TSK-mensen in het geval van het verhogen van de Morning Star bij USTJ



Onderzoekers van de Criminal Investigation Unit van de politie van Jayapura City hebben negen mensen genoemd als verdachten in het geval van het hijsen van de Morning Star-vlag op de campus van de Jayapura University of Science and Technology (USTJ) in Padang Bulan, Jayapura City.

"Behalve dat ze verdacht zijn van het hijsen van de Morning Star-vlag, worden ze ook verdacht van het plegen van de meest gebruikte aanval op veiligheidstroepen op de USTJ-campus, die afgelopen donderdag (10/11) werd uitgevoerd", zei politiechef Kombes van Jayapura City. Victor D. Mackbon in Jayapura, maandag.
 
Hij gaf toe dat de leden aanvankelijk 15 mensen arresteerden, maar na onderzoek werden negen mensen als verdachten aangemerkt.
 
Nadat onderzoekers negen verdachten hadden genoemd, werden zes anderen naar huis gestuurd.
 
Van de negen verdachten waren er vijf USTJ-studenten, namelijk RNRK (23), MW (23), AH (19), TMGS (21) en NM (23), terwijl de andere vier DW (19 jaar), YEMN (20), AFE (22) en DT (25) zijn geen USTJ-studenten.
 
"De vier verdachten zijn geen USTJ-studenten. Sterker nog, drie andere verdachten zijn betrokken geweest bij de zaak van het hijsen van de Morning Star-vlag bij Cenderawasih Sports Hall, namelijk YEMN (20), AFE (22) en DT (25 jaar)," legde Mackbon uit.
 
Op de aan verdachten ten laste gelegde artikelen YEMN (20), AFE (22) en DT (25) was artikel 106 van het Wetboek van Strafrecht inzake verraad van toepassing.
 
“Terwijl RNRK (23), DW (19), MW (23), AH (19), TMGS (21) en NM (23) onderworpen zijn aan artikel 212 van het Wetboek van Strafrecht wegens het plegen van overtredingen tegen en het bedreigen van agenten met geweld, ' zei KBP-politiechef Victor Mackbon.
 
De Morning Star is de vlag van Free Papua, een organisatie die strijdt voor de afscheiding van Papua van de Republiek Indonesië.
 
BRON: https://papua.antaranews.com/berita/694593/kapolresta-kombes-victor-sembilan-orang-tsk-case-pengibaran-bintang-kejora-di-ustj

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.