Breaking

Bulog Papua betaalt 12.904 ton rijst voor marktoperaties



De Public Company (Perum) Bulog voor de regionale kantoren van Papua en West Papua heeft 12.904 ton rijst gegoten voor de behoeften van de goedkope markt om de voedselprijsstabiliteit op aarde van Cenderawasih te handhaven.

Hoofd van Bulog Regional Office voor Papoea en West-Papoea, Raden Guna Dharma in Jayapura, Papoea, zondag, zei dat de implementatie van de goedkope markt in zijn werkgebied sinds 21 september aan de gang is en zal duren tot december 2022.

"Deze goedkope markt duurt tot december 2022, dus er wordt van mensen verwacht dat ze de bestaande stands bezoeken", zei hij.

De invoering van deze goedkope markt kreeg volgens Raden positieve reacties vanuit de gemeenschap, waardoor veel bewoners kwamen profiteren van de goedkope markt.

"Voor goederen die op de goedkope markt worden aangeboden, zoals bakolie, Rp. 14 duizend, dan suiker Rp. 14.500 per kg, dan eieren tot Rp. 68 duizend per plank, en Rp. 50 duizend voor 5 kg rijst en Rp.

Hij legde uit dat voor de beschikbaarheid van alle voorraden in een veilige staat zowel bakolie, suiker als rijst de komende zeven maanden stabiel zijn, zodat men hoopt dat mensen niet in paniek hoeven te raken.

"Alsjeblieft mensen, profiteer van deze koopjesmarkt en wees niet bang voor de beschikbaarheid van voorraden", zei hij.

Eerder vroeg de coördinerend minister van Economie, Airlangga Hartarto, aan alle regio's om zich bewust te zijn van het stijgingstempo van de inflatie, met name van de prijzen van voedselgrondstoffen.

Airlangga vroeg regionale hoofden om extra stappen te nemen om de prijsstabiliteit in de markt te handhaven, zodat de inflatie onder de vijf procent kan komen.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/694521/bulog-papua-gelontorkan-12904-ton-beras-operated-pasar

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.