Breaking

Jayapura Regent Mathius Awoitauw lanceerde de Sentani Soccer Academy



Regent van Jayapura, provincie Papua Mathius Awoitauw heeft zondag officieel de Sentani Soccer Academy of SSA gelanceerd in het Barnabas Youwe Stadium, Sentani.

Regent Mathius zei zondag in Sentani dat de lancering van de Sentani Soccer Academy een zeer goed hulpmiddel was om de talenten en capaciteiten van jonge kinderen en jongeren in de regio in de toekomst te ontwikkelen.

"De lancering van SSA is ook in lijn met het programma van de lokale overheid dat kindvriendelijke Jayapura Regency aanmoedigt, een daarvan is via de sportwereld," zei hij.

Volgens Mathius was de lancering van SSA de strijd van alle voetbalscholen (SSB) in het gebied, zodat zijn partij het juridische proces zou vergemakkelijken en het Barnabas Youwe Stadium de thuisbasis van SSA zou worden.

"Als er een academie is, betekent dit dat er een hostel moet zijn voor de kinderen om in te wonen. Afgezien daarvan is het een school om te studeren, zodat alles gecentraliseerd en georganiseerd is, maar ook op een professionele manier, die we zullen voorbereiden achteraf", zei hij.

Hij legde uit dat zijn partij hoopt dat de lancering van SSA jongeren en coaches kan enthousiasmeren voor het ontwikkelen van spelerstalent.

"We zijn optimistisch dat SSA in de toekomst de beste voetballers voor het land van Papoea kan voortbrengen en in alle competities kan verschijnen om Papoea te vertegenwoordigen", zei hij opnieuw.

Hij voegde eraan toe dat met het bestaan van een academie de ontwikkeling van atleten het semi-professionele stadium zal betreden, zodat zijn partij zal coördineren met verschillende partijen om SSA in de toekomst te ondersteunen.

"We hebben met Bank Papua en PT Freeport Indonesia gecommuniceerd voor samenwerking. Afgezien daarvan zullen we in de toekomst ook communiceren met het bedrijfsleven", zei hij opnieuw.

Ondertussen zei plaatsvervangend voorzitter van de Jayapura Regency PSSI Regency Association (Askab) Greq Virgilius Diah Yoku dat SSA was opgericht als een paraplu voor alle SSB's in de regio.

Volgens Greq is het doel van de oprichting van SSA om spelers te helpen wanneer ze bij professionele en amateurvoetbalclubs willen spelen.

"We leren uit ervaring, want als de kinderen hebben getraind en gespeeld in amateur- en professionele voetbalclubs, gaan ze gewoon weg", zei hij.

Dus, zei hij, als de academie goed wordt beheerd, zal er feedback zijn in de vorm van een budget dat spelers en coaches kan helpen bij het doorlopend voorbereiden van SSB.

"In de toekomst hopen we dat we via deze SSA zowel een academieteam als een professioneel team kunnen vormen", zei hij.

Momenteel zijn er 16 SSB in Sentani, Jayapura Regency en in totaal 200 studenten, waarbij elke SSB 30 tot 40 studenten heeft en 16 van deze SSB zijn momenteel lid van de Sentani Soccer Academy.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/695009/bupati-jayapura-mathius-awoitauw-luncurkan-sentani-soccer-academy

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.