Breaking

 De KPK dagvaardt zeven getuigen in de zaak van omkoping en fooien, Lukas Enembe



De Corruption Eradication Commission (KPK) heeft zeven getuigen opgeroepen in het onderzoek naar de vermeende zaak van omkoping en fooien van de gouverneur van Papoea, Lukas Enembe (LE).

"Vandaag is het verhoor van getuigen van corruptie, omkoping en fooien in verband met werk of projecten afkomstig van de Papoea-provincie APBD voor de verdachte LE. Het onderzoek werd uitgevoerd in het rood-witte gebouw van de KPK", aldus KPK-hoofd van de rapportageafdeling, Ali Fikri, in Jakarta, maandag.

De zeven getuigen, namelijk de president-directeur van PT RDG Airlines Gibbrael Isaak, de particuliere sector Ng Hok Lam, Daniel Christian Lewi als de eigenaar van Dablin Motor / autodealer, "voordeel" ATM-onderhoudsmedewerker Muhammad Chusnul Khuluqi, huisvrouw genaamd Tika Putri Ardiani , werknemer particuliere sector/directeur van PT Rinaldi Acbasindo/zeetransportdiensten Teuku Hamzah Husen, en Doren Wakerwa als de Entrop Hamadi-projectwerkgroep.

Eerder voldeed getuige Gibbrael Isaak dinsdag (10/04) niet aan de dagvaarding, zodat hij maandag opnieuw zou worden gedagvaard.

In deze zaak heeft de KPK Lukas Enembe en enkele andere partijen als verdachten aangewezen.

Wat de opbouw van de zaak betreft, zullen de als verdachten genoemde partijen, evenals de artikelen die verdacht worden, worden gepubliceerd wanneer er gedwongen pogingen worden ondernomen, zowel arrestatie als detentie, tegen de verdachten.

Lukas Enembe werd maandag (12/9) opgeroepen door het KPK-rechercheursteam op het hoofdkwartier van de Papoea-mobiele brigade, in zijn hoedanigheid van getuige. Lukas Enembe was echter niet aanwezig.

De KPK riep vervolgens Lukas Enembe op om maandag (26/9) te worden ondervraagd als verdachte in het rood-witte gebouw van de KPK, Jakarta. Ook Lukas was wegens ziekte niet aanwezig en diende een brief in voor behandeling naar Singapore.

Het KPK-onderzoeksteam ontmoette vervolgens Lukas Enembe in zijn woning in Jayapura City, Papoea, donderdag (3/11), in het kader van het onderzoeken van de zaak. Daarnaast heeft het team bestaande uit KPK-artsen en de Indonesische Artsen Vereniging (IDI) ook kennis gemaakt met Lukas Enembe voor een gezondheidscheck.

De KPK heeft ook verschillende bewijsstukken in beslag genomen in het onderzoek van de zaak. Ten slotte nam de KPK documenten met betrekking tot de zaak in beslag, elektronisch bewijsmateriaal, financiële gegevens, contant geld in roepia en goudstaven van huiszoekingen op twee locaties in Jakarta, namelijk het huis van Lukas Enembe en een appartement.

BRON: https://www.antaranews.com/berita/3256117/kpk-panggil-seven-saksi-case-suap-dan-gratifikasi-lukas-enembe

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.