Breaking

 Diskop Supiori ontwikkelt badzeepproducten met betelnoten



Het Office of Small and Medium Enterprises Cooperatives (Diskop UKM) van Supiori Regency, Papoea, gaat lokale betel- en betelfruitproducten ontwikkelen om te verwerken tot badzeep.

"Diskop Supiori heeft de ontwikkeling van arecanoot en betelnoot voor verwerking tot zeep onderzocht door samen te werken met een van de universiteiten in Makassar, Zuid-Sulawesi", zei Edy Rahmat, hoofd van de Supiori Workforce UKM Cooperative Office in Biak, zondag.

Hij gaf toe dat de twee soorten grondstoffen voor zeep, arecanoot en betelnoot, nog steeds een groot potentieel hebben om te worden verbouwd in Supiori Regency.

"Ik ben optimistisch dat de ontwikkeling van zeepproductie uit arecanoot en betelnoot het economische inkomen van de families van inheemse Papoea's kan verhogen", zei Edy Rahmat.

Edy gaf van verschillende plantenexperts toe dat de potentiële voordelen van betelnoot de energie kunnen verhogen, de gezondheid van het hart kunnen behouden en de lever kunnen beschermen tegen schade.

"Zelfs betelnoot heeft het potentieel om het risico op kanker te verminderen en mogelijk de symptomen van schizofrenie (chronische hersenaandoening) te verminderen," zei hij.

Achter de heilzame functies van betelnoot kan volgens Edy Rahmat betelnoot gebruikt worden als bron van medicinale grondstoffen zodat het verwerkt kan worden tot badzeep.

"Er is een kans voor het MKB in Supiori Regency als ze betelnoot en betelnoot kunnen ontwikkelen om badzeep te produceren", hoopt het hoofd van Diskop Edy Rahmat.

ANTARA's monitoring op een aantal woonerven van bewoners in Biak en Supiori heeft zeker fruitbomen. betelnoot

Betelnoot voor Papoea's in het algemeen is met de toevoeging van limoen een dagelijkse noodzaak voor consumptie geworden

Het consumeren van betelnootbetellimoen is een van de culturen van inheemse Papoea's, variërend van tieners tot volwassenen.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/694981/diskop-supiori-kembangkan-product-sabun-mandi-fruit-pinang-sirih

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.