Breaking

De regering van het regentschap Jayapura waardeert de boerengroep van Noken, bijgestaan door de politiesector van Unurum Guay



De districtsregering (Pemkab) van Jayapura, provincie Papua, waardeert de Noken Farmer-groep die wordt bijgestaan door de Unurum Guay-politie voor het ondersteunen van overheidsprogramma's met betrekking tot voedselzekerheid.

Hoofd van het Jayapura Regency Food Crops and Horticulture Agency, David Anjang Zakaria, zei in een persbericht dat Antara zaterdag in Jayapura ontving, dat met de resultaten die zes maanden lang door de noken-boerengroep zijn geplant, de oogst groot is geweest.

"Dus we betuigen onze dank aan de noken boerengroep die wordt bijgestaan door de politie van Unurum Guay voor het uitvoeren van deze geweldige oogst," zei hij.

Hij legde uit dat zijn partij hoopt dat in de toekomst de samenwerking tussen de regionale overheid en de TNI-Polri verder zal worden versterkt om boerengroepen in de regio te helpen.

De commodities die de noken boerengroep verbouwt zijn onder andere cassave, zoete aardappel, veldrijst, pinda's en bananen op een oppervlakte van twee hectare.

Ondertussen zei politiechef Iptu Usman Talib van Unurum Guay dat zijn partij zes maanden lang boerengroepen heeft geholpen.

De hulp, zei hij, begon vanaf het verstrekken van zaden tot het plantproces op het gespecificeerde land.

"Dit is een programma van verbeterde routine-activiteiten of KRYD voor boerengroepen," zei hij.

Hij legde uit dat zijn partij hoopt dat in de toekomst andere boerengroepen in Jayapura Regency in staat zullen zijn superieure voedselproducten te produceren die later op de markt zullen worden gebracht via dorpsbedrijven die in elk dorp worden opgericht.

"Omdat het dan een toegevoegde waarde zal zijn bij het verbeteren van de economie van de groep en ook van het gezin", zei hij.

De oogst van de noken-boerengroep, bijgestaan door de Unurum Guay-politie, vond op vrijdag (4/11) plaats in Sawesuma Village, Unurum Guay District, Jayapura Regency.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/693913/pemkab-jayapura-apresiasi-kumpul-tani-noken-binaan-polsek-unurum-guay

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.