Breaking

Gouverneur van Waterpauw: Noem West-Papoea geen paradijs als de groenten nog van buiten komen



Waarnemend gouverneur van West-Papoea Paulus Waterpauw zei dat het heel vreemd was als de groenten die de mensen in de provincie aten toch geïmporteerd werden uit gebieden buiten Papua terwijl het land zo vruchtbaar was.

"Dit is echter een realiteit en dit denkbeeld moet worden veranderd. Noem Papua geen klein paradijs dat op aarde is gevallen als de meeste groenten uit Sulawesi en Maluku worden geïmporteerd", zei Paulus Waterpauw tijdens een inflatiecontrole bijeenkomst in de stad Sorong, maandag.

Hij zei dat dit een serieuze zorg zou moeten zijn voor alle districts- en stadsbesturen in de regio West Papua om de landbouwsector te verplaatsen.

Hij hoopt dat alle regionale apparaatorganisaties zullen werken en doorgaan met het opleiden van het publiek om hun manier van denken te veranderen, zodat ze niet lui zijn op dit vruchtbare land.

Er wordt gezegd dat de inflatie en de voorspelling van de crisis in 2023 het leven overschaduwen, ons dwingt om vooruitgang te boeken om de landbouwsector te versterken om in de voedselbehoeften te voorzien.

De maatregelen die de regering van West-Papoea heeft genomen om voedselzekerheid te ondersteunen, lopen via de Food Security Movement (Gertak Pangan). Deze beweging is begonnen met de herbeplanting van oliepalmen in het Masni-district, Manokwari Regency, beplant met 2.000 chilizaden.

De provinciale regering van West-Papoea heeft ook het National Food Inflation Control Movement (GNPIP) -programma gelanceerd in het Aimas-district, Sorong Regency, met een oppervlakte van drie hectare.

"De National Movement to Control Food Inflation zal worden gevolgd door andere districten in West-Papoea om mensen te blijven aanmoedigen om voedselgewassen te verbouwen op braakliggend land", aldus de gouverneur.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/23005/gubernur-waterpauw-jangan-sebut-papua-barat-surga-kalau-sayur-masih-dari-luar

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.