Breaking

De Kaimana Health Service plant innovaties in de gezondheidszorg



Het Kaimana District Health Office, West Papua, lanceerde de nieuwste innovaties via de gezondheidsdienstbeweging in de vorm van tbc-puzzels, geboortevlaggetjes, bloedboostertabletten en weegoperaties om de kwaliteit van de volksgezondheid te verbeteren.

Plaatsvervangend regent van Kaimana Hasbulla Furuada in Kaimana, dinsdag, zei dat het momentum van de herdenking van de 58e Nationale Gezondheidsdag (HKN) dit jaar naar verwachting de inzet van alle gezondheidsniveaus in Kaimana zal versterken om nog actiever te zijn in het verlenen van gezondheidsdiensten aan mensen die van veel hogere kwaliteit zijn.

"Bedankt voor alle diensten die tot nu toe door de gezondheidswerkers zijn verleend aan de mensen van Kaimana Regency. Het is nog steeds gerelateerd aan het 58e HKN-moment, er wordt gehoopt dat er inspanningen zullen worden geleverd om de diensten voor de gemeenschap te verbeteren," zei Furuada.

Wabup Kaimana vroeg het plaatselijke gezondheidsbureau om onderscheidingen uit te reiken aan gezondheidswerkers die zich echt hebben ingezet voor het dienen van de gemeenschap, vooral degenen die zijn toegewezen aan afgelegen en afgelegen dorpen.

"De toegekende beloning is een teken van waardering voor de service en toewijding van de gezondheidswerkers die in dorpen ver van de stad werken", zei hij.

Het hoofd van de Kaimana Health Service, Arifin Sirfefa, legde uit dat de voorgestelde innovatie in de gezondheidszorg tot doel heeft gezondheidsproblemen te onderdrukken die momenteel nog vrij hoog zijn, zoals dwerggroei, tuberculose (tbc) en malariagevallen.

Arifin zei dat de regering van het regentschap Kaimana vastbesloten is om malariagevallen in 2024 onmiddellijk uit te bannen.

Om het malariaprobleem in Kaimana zo snel mogelijk op te lossen, is volgens hem de gezamenlijke inzet van alle onderdelen en elementen nodig, ook van de gemeenschap zelf.

"We zijn optimistisch dat we door samenwerking en samenwerking tussen alle partijen Kaimana's toezegging kunnen realiseren om in 2024 vrij te zijn van malariagevallen", legde hij uit.

Wat betreft de innovatie van het aanbrengen van geboortevlaggen, zei hij, om de behandeling van zwangere vrouwen tijdens de zwangerschap te vergemakkelijken.

Voor de huizen van gezinnen met zwangere vrouwen hangen vlaggen met verschillende kleuren als teken van de zwangerschapsduur.

"Zoals de rode vlag voor ongeveer een maand bevalling. Dan is de groene vlag voor 5-7 maanden bevalling, en de gele kleur is een teken dat er een zwangere vrouw is", zei Arifiin.

Ondertussen is de innovatie van het geven van bloedstimulerende tabletten bedoeld voor jonge vrouwen die dwerggroei willen behandelen. De beoogde weegoperatie-innovatie is jonge vrouwen en zwangere vrouwen.
 
BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/23037/dinas-kesehatan-kaimana-canangkan-inovasi-pelayanan-kesehatan

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.