Breaking

Gecombineerd TNI-Polri-apparaat arresteert 1 KST-lid in Intan Jaya



Kodam XVII/Cenderawasih, bevestigde de arrestatie van een lid van de Separatist Terrorist Group (KST) Luther Japugau, een lid van de Undius Kogoya KST-bende in Sugapa District, Intan Jaya Regency, Papua, vrijdag 4 oktober 2022.

"Het is waar dat de gezamenlijke veiligheidstroepen van TNI en Polri erin zijn geslaagd Luther Japugau (LJ), een lid van de KST-bende van de Undius Kogoya-groep, te arresteren in het dorp Yokatapa, Sugapa District, Intan Jaya Regency, Papua, vrijdag (4 /11) middag om 15.40-19.00 WIT. ”, zei Kapendam XVII/Cenderawasih Kolonel Kav Herman Taryaman, zaterdag 5 oktober 2022.

Toen de arrestatie op het punt stond te worden uitgevoerd, zei Kapendam, vluchtte LJ naar Yokatapa Field. Daarna een keer een waarschuwingsschot naar boven gegeven. Hij probeerde echter nog steeds te ontsnappen, dus werden er twee gerichte schoten gelost aan de voeten van het doelwit. Na met succes verlamd, vervolgens geëvacueerd naar het Sugapa Health Center.

Langs slaagde erin om Luther Japugau (LJ), een lid van de KST-groep van de Undius Kogoya-groep, te verlammen. Er werd informatie verkregen dat er 1 Elpina Dwitau's dochter (7), de zoon van Paulus Dwitau, naar het Sugapa Health Center was geëvacueerd met een schotwond in de rechterheup als gevolg van het terugplaatsen van munitie. Daarna geëvacueerd naar Sugapa Health Center,

De gezamenlijke veiligheidstroepen van TNI-Polri hebben uitleg gegeven aan de familie van Elpina Dwitau, waarna de familie de veiligheidstroepen heeft gevraagd garanties te geven voor de zorg van Elpina Dwitau.

Zaterdag 5 november 2022, omstreeks 07.32 uur WIT, werd Elpina Dwitau (een slachtoffer van munitieinzameling) samen met mevrouw Hubertina Belau (ouder van Emilina Dwitau) verwezen naar het Nabire Hospital.
 
Beveiligingspersoneel van TNI-Polri aangesteld voor verdere behandeling.

"Dit toont aan dat de veiligheidstroepen van TNI-Polri verantwoordelijk zijn voor de inzameling van munitie die Elpina Dwitau is overkomen", zei kolonel Kav Herman Taryaman.

De situatie in het gebied in Intan Jaya na de arrestatie is gunstig en de gemeenschap voert normale activiteiten uit.

BRON: https://www.Lintaspapua.com/papua/pr-6555465306/aparat-joinan-tni-polri-bekuk-1-member-kst-di-intan-jaya

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.