Breaking

Biak Health Office intensiveert MCH-diensten bij puskesmas



Het Biak Numfor District Health Office, Papua, intensiveert de zorg voor moeder en kind (KIA) in gezondheidscentra om een optimale gezondheid en ontwikkeling van kinderen te garanderen in verschillende dorpen en districten in het gebied.

"MCH-diensten bij de puskesma's omvatten onderzoeken voor zwangere vrouwen, kraammoeders, baby's en peuters, kleuters, evenals gezinsplanning en reproductieve gezondheidsdiensten", zei het hoofd van de gezondheidsdiensten van het Biak Health Office, Jubelina Marandof, aan de pers te Biak, woensdag.

Hij zei dat de MCH-diensten in verschillende gezondheidscentra normaal draaiden volgens het gezondheidsprogramma.

Via MCH-diensten, zo vervolgde hij, krijgen moeders informatie over gezondheidsvoorlichting, voedingsinname en groei en ontwikkeling van peuters.

"Momenteel worden de MCH-diensten bij de puskesma's voortdurend verbeterd om alle doelen voor de gezondheid van moeders en kinderen te bereiken," zei hij.

Het Stadsgezondheidscentrum van Biak biedt MCH-diensten met een bal-ophaalsysteem waar officieren bewoners in verschillende dorpen en deeldistricten ontmoeten.

"De KIA-servicemethode is het ophaalsysteem om gezondheidsdiensten dichter bij de gemeenschap te brengen", zegt Zeth Msen, hoofd van het Biak City Health Center.

Hij zei dat het MCH-servicegebied in het Biak City Health Center 16 dorpen en subdistricten beslaat.

"We hopen dat de service van het KIA-doelbal-ophaalsysteem zal toenemen totdat het het doel bereikt", zei hij.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/693721/dinkes-biak-gencarkan-jasa-kia-di-puskesmas

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.