Breaking

3.000 ASN Klaar voor distributie in drie Papoea-Nieuw-Guinea



De Human Resources Development Agency (BPSDM) van de provincie Papua en het BPSDM van het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben 3.000 ASN voorbereid om te worden verdeeld in drie nieuwe autonome regio's (DOB). Elke DOB krijgt een toewijzing van 1.000 ASN.
 
Dit werd overgebracht door de secretaris van BPSDM van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Mohammad Rizal, SE, MSi, vergezeld door de deskundige staf van de gouverneur van Papua voor regering en volkswelzijn, Elsye P. Rumbekwan en Plt. Hoofd van BPSDM Papua Anthony Mirin, tijdens de opening van de coördinatievergadering voor de eerste voorbereiding voor de implementatie van het Human Resource Development Training Center (P3SDM) in de Papua BPSDM Hall, Cigombong, Jayapura City, vrijdag (4/11/2022) .

Rizal zei dat de BPSDM-gegevens van het ministerie van Binnenlandse Zaken 3.000 ASN bevatten, elke DOB ontving een toewijzing van 1.053 ASN, inclusief de regionale secretaris, hoofd van OPD, Eleson III, IV en ASN.

Er wordt gezegd dat de 3.000 ASN's afkomstig zijn uit de moederprovincie en regentschappen in de drie nieuwe autonome regio's.

Volgens hem probeert zijn partij ASN, die in drie nieuwe autonome regio's zal worden verspreid, te organiseren om te worden opgeleid in training.

"We zullen een technisch plan opstellen en welke training we zullen uitvoeren, om de ASN op te leiden, die in drie nieuwe autonome regio's zal worden geplaatst", zei hij.

Er wordt gezegd dat de implementatie van de training gepland is in 2023, rekening houdend met het beschikbare budget.

"Voor 2022 is het onmogelijk om het uit te voeren, omdat het begrotingsjaar 2022 is afgelopen", zei hij.

Wat betreft de kwaliteit van het personeel van ASN, legt Rizal uit: het personeel is klaar voor drie nieuwe autonome regio's. Zelfs BPSDM Papua heeft van 2022 tot 2023 ambtenaren voorbereid op de Basisopleiding (Latsar) voor CPNS om ambtenaar te worden.

“We hoeven alleen maar in te vullen hoeveel te maken hebben met beheer, administratie, financiën, archieven. Dat is waar we als eerste prioriteit aan geven in termen van ASN-trainingen die klaar zijn om te worden verspreid in drie nieuwe autonome regio's", legt hij uit.

Elsye P. Rumbekwan zei dat zijn partij duidelijk maakte dat de vorming van deze drie nieuwe autonome regio's voor elke ASN een kans op loopbaanontwikkeling bood.

Hij herinnerde de provincie Papoea echter aan voorzichtig en selectief te zijn bij het plaatsen van ASN, zodat het een positieve en bevredigende impact heeft voor de ASN, maar ook voor de mensen van de drie nieuwe autonome regio's.
 
Zijn partij zou hiërarchisch de hoofdtaak hebben om ASN-competentieverbetering voor te bereiden.

"Dit is erg belangrijk, vooral omdat de provinciale regering van Papua geografisch en regionaal erg breed is, zodat de ASN die in deze drie nieuwe autonome regio's is geplaatst, in staat moet zijn om goede diensten te verlenen aan de gemeenschap", zei hij.

Naar verluidt bereidt zijn partij zich specifiek voor om de ontwikkeling van het personeel van de ASN zelf te versnellen.

"We hopen dat de functionarissen die in deze drie nieuwe autonome regio's worden geplaatst of belangrijke posities zullen bekleden, klaar zijn, vooral om zowel functioneel als structureel leiderschapstrainingen te geven", zei hij.

Er werd uitgelegd dat er technische trainingen waren, vooral nadat de prioritaire behoeften voor deze drie nieuwe autonome regio's waren vastgesteld.

“Wat belangrijk is, want elk van deze nieuwe autonome regio's heeft zijn eigen kenmerken en kenmerken, zodat de toegewezen ASN rustig, verantwoord, gedisciplineerd en ijverig kan werken. Ook al zijn het simpele dingen, een ASN moet de gemeenschap dienen", besloot hij.

BRON: https://papuainside.com/3-000-asn-ready-distributed-di-tiga-dob-papua/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.