Breaking

Voormalig KPK-onderzoeker bekritiseert de gebaren van Firli Bahuri Strakke schudt de hand Luke Enembe



De komst van KPK-voorzitter Firli Bahuri om de Papua-gouverneur Lukas Enembe in Jayapura te onderzoeken, trok de aandacht. De voormalige KPK-onderzoeker benadrukte het gebaar van Firli Bahuri toen hij de hand van een verdachte in een corruptiezaak van omkoping stevig de hand schudde en APBD-bevrediging.

De KPK onderzocht Lukas Enembe op donderdag (11/3/2022) in zijn woning in Koya Tengah, Muara Tami District, Jayapura. Het KPK-team arriveerde rond 14.00 uur WIT bij de woning en rond 3.30 uur WIT was de inspectie klaar.

Op een circulerende foto die door detikcom werd ontvangen, leek Firli Bahuri Luke Enembe te begroeten. De KPK-leiding schudde de hand van de gouverneur van Papua.
 
Men zag Firli de hand schudden met Lukas Enembe die in zijn stoel zat. Lukas Enembe zag er ontspannen uit door een t-shirt te dragen toen hij Firli's komst verwelkomde.
 
Op een andere foto zit een persoon met een KPK-vest op een stoel. Naast hem zat Lukas aan dezelfde tafel die werd vergezeld door Firli.

Het gebaar van Firli Bahuri terwijl hij Luke Enembe stevig de hand schudde, trok kritiek. Voormalig KPK-onderzoeker Yudi Purnomo Harahap denkt dat dit een precedent kan scheppen in andere gevallen, omdat dit de eerste keer is dat dit gebeurt.

"Naar mijn mening is het niet nodig dat de voorzitter van de KPK daar komt. Behalve dat het niet goed is in de ogen van het publiek omdat het nooit eerder door de voorzitter van de KPK is gedaan, kan het bezoeken van een verdachte later worden gezien als een voorrecht", zei Yudi Purnomo Please in een tweet op zijn Twitter-account zoals gezien door detikcom, donderdag ( 3/11/2022).

Yudi oordeelde dat het moment van intimiteit tussen de twee ongepast was om in het openbaar te worden getoond. Volgens hem kan dit worden gezien als een voorrecht voor de rechtzoekenden.

"Dit zal zeker een precedent scheppen voor andere verdachten om hetzelfde te vragen, bezoek van de voorzitter", vervolgde Yudi.

Volgens hem hoefde Firli niet naar Luke te komen in zijn woning. Bovendien, zei hij, had het onderzoek alleen betrekking op gezondheidsproblemen.

Yudi vertelde zijn ervaring toen hij als rechercheur een zieke verdachte kwam onderzoeken. Hij zei dat op dat moment alleen onderzoekers en een team van artsen kwamen, zonder vergezeld te zijn door de KPK-leiding.
 
Luke Enembe Over 1,5 uur ingecheckt

Het KPK-onderzoeksproces tegen Lukas Enembe heeft 1,5 uur geduurd. Firli zei dat de aankomst van de KPK in de woning van Luke Enembe begon met een gezondheidscontrole. Er waren 4 doktoren van de KPK die direct werden binnengebracht om de gezondheid van Luke Enembe te controleren.

"Bij deze gelegenheid zou ik u willen informeren dat we gedurende ongeveer 1,5 uur in de woning van Lukas Enembe activiteiten hebben uitgevoerd", zei KPK-voorzitter Firli Bahuri tegen verslaggevers in Jayapura, donderdag (3/11).
 
Verder heeft de KPK een onderzoek ingesteld naar Lukas Enembe met betrekking tot de zaak die hem verstrikt had. Firli bedankte ook Luke Enembe voor het gehoorzamen en handhaven van juridische procedures.

Firli zei verder dat dit een stap voorwaarts is in de rechtshandhaving op basis van mensenrechten. Hij zei dat de KPK de principes van het uitvoeren van de taken en hoofdfuncties (tupoksi) van de KPK handhaaft.

BRON: https://www.detik.com/sulsel/ Hukum-dan-kriminal/d-6386642/eks-penyidik-kpk-kritik-gestur-firli-bahuri-jabat-erat-tangan-lukas-enembe

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.