Breaking

Familie zorgt ervoor dat Filep Karma sterft door verdrinking



Activist Filep Karma werd dood gevonden op Base-G Beach, Jayapura City. De dochter van het slachtoffer, Andrefina, zei dat haar vader stierf door verdrinking.
"Eerder had ik de uitwendige lijkschouwing genomen, en inderdaad op basis van de uitwendige lijkschouwing was het duidelijk dat uw vader door verdrinking is overleden", zei Andrefina dinsdag (1/11/2022) tegen verslaggevers in Jayapura.

"Op dat moment zonk het of tijdens een duik zodat het op Base-G strandde", vervolgde Andrefina.
 
Andrefina zei dat zijn vader afgelopen zaterdag (29/10) afscheid heeft genomen van het duiken. Filep Karma had op zondag (30/10) ochtend ook tijd om met een van zijn familie te zwemmen.

"Er is ook een getuige van de familie die ook zei dat ze je zondagochtend hebben ontmoet en samen hebben gezwommen, maar dat je niet naar huis bent gekomen", zei hij.

Volgens Andrefina kwam zijn vader niet thuis omdat hij wachtte tot de zee zich terugtrok om te kunnen duiken. Daarom werd hij in de steek gelaten door zijn familie.

"Omdat ik eerst wilde duiken omdat het water aan het stijgen was, wachtend op het terugtrekken van het water. Uiteindelijk ging het gezin alleen naar huis zonder dat mijn vader kwam", zei hij.
 
Samengevat door detik.com, hier is de chronologie van Filep die afscheid nam van zijn familie om te gaan duiken totdat hij dood werd gevonden op Base-G Beach.

zaterdag 29 oktober 2022
Filep Karma heeft naar verluidt afscheid genomen van zijn familie om te gaan duiken. Er is geen verdere informatie over waar het slachtoffer is gaan duiken en met wie.

dinsdag 1 november 2022
05.00 WIT
Een man genaamd Daniel Manufandu (43) werpt netten uit op het strand. Daniël zag toen het lijk van een man op het strand in een wetsuit.

Daniel Manufandu informeerde toen meteen een man genaamd Steven Selvanus Nelson (41). Steven meldde zich vervolgens telefonisch bij een lid van de North Jayapura Polsek, Bripka D. Wondiwoy.

06.30 WIT
Bripka D. Wondiwoy arriveerde ter plaatse. Nadat hij de ontdekking van het lichaam had bevestigd, meldde hij het aan de politie van North Jayapura.

Om 07.40 WIT
Politiechef AKP Jahja Rumra van Noord-Jayapura en vier van zijn medewerkers kwamen ter plaatse. De politie deed vervolgens een plaats delict onderzoek.

Om 07.43 WIT
Politiepersoneel van North Jayapura installeerde een politielijn bij de TKP. Een aantal buurtbewoners dan
 
08.05 WIT
Vijf politiemensen, onder leiding van Ipda Andri Rihulay, kwamen ter plaatse en namen deel aan het identificeren van de lichamen.

08.16 WIT
Een ambulance van het Bhayangkara Abepura-ziekenhuis kwam ter plaatse.

08.30 WIT
Het lichaam van Filep werd samen met zijn familie naar een ambulance gebracht. Het lichaam werd vervolgens naar het Bhayangkara Abepura-ziekenhuis gebracht.

BRON: https://www.detik.com/sulsel/berita/d-6381502/family-pastikan-aktivis-papua-merdeka-filep-karma-tewas-karena-tenggelam

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.