Breaking

BPMP: 52 scholen in West Papua worden autorijscholen



Het Centrum Waarborg Kwaliteit Onderwijs (BPMP) stelt dat maar liefst 52 scholen in de provincie West Papua rijschool zijn geworden, volgens het beleid van de minister van Onderwijs en Cultuur.

Hoofd van het West Papua Education Quality Assurance Center (BPMP) Edison Sulla in Manokwari zei woensdag dat voor de eerste en tweede groep het aantal rijscholen in West Papua 52 scholen bereikte.

"De meeste rijscholen bevinden zich in de steden Sorong, Manokwari en Fakfak, omdat de drie de eerste batch van het rijschoolprogramma zijn, voor de tweede batch zijn er extra van Teluk Bintuni, Wondama en Maybrat," zei hij.

Ondertussen zijn voor het derde jaar van 2023-2024 scholen ingeschreven uit alle stadsdelen in West Papua, behalve het district Arfak Mountains.

"We hebben de organisatoren van het mobiliserende schoolprogramma afgelopen juli aangekondigd. De deelnemers die deelnamen aan het meest mobiliserende schoolprogramma in Sorong Regency waren ongeveer 18 scholen op alle onderwijsniveaus, zowel kleuterschool / vroege kinderjaren, junior high en high school," hij zei.

Hij zei dat het rijschoolprogramma zelf de katalysator werd voor het Kemendikbudristek-programma, rechtstreeks in de onderwijseenheid, waar de rijschool voordelen had ten opzichte van andere scholen.

"In het verleden bestond er niet zoiets als een model, referentie, internationale standaardschool, dus de rijscholen dwingen hen om superieure programma's te implementeren," voegde hij eraan toe.

Tot nu toe zei Edison dat veel mensen er nog steeds vanuit gaan dat een rijschool betekent dat de school goed is in termen van fysiek en infrastructuur, ook al ligt de school in een afgelegen gebied dat het leerproces goed kan beheren, het kan een rijschool.

"Faciliteiten en infrastructuur zijn niet de maatstaf om een rijschool te worden. De directeuren worden geselecteerd op basis van het vermogen van de directeur op het gebied van schoolmanagement, interviews, essays enzovoort", zei hij.

Het is te hopen dat alle scholen in West-Papoea rijscholen kunnen worden die zich richten op het ontwikkelen van leerresultaten voor leerlingen die competentie en karakter omvatten, te beginnen met superieure menselijke hulpbronnen, namelijk directeuren en leraren, zei Edison Sulla.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/22033/bpmp-52-school-di-papua-barat-jadi-school-penggerak

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.