Breaking

Er waren geen tekenen van geweld op het lichaam van Filep Karma



Politieagenten onderzoeken nog steeds de zaak van de dood van een van de Free Papoea-activisten, Filep Karma (62 jaar oud) die dood werd gevonden op het strand van Base-G, North Jayapura District, Jayapura City, Papua, dinsdag (01/11) ochtend.

Jayapura City politiechef Kombes Pol Dr. Victor D. Mackbon, SH, S.IK., MH, MSi zei bij bevestiging op het politiebureau dat het slachtoffer om 05.00 uur WIT dood werd gevonden door bewoners.

"Bewoners die wilden duiken om vis te vangen, troffen het slachtoffer toen al met een opgezwollen lichaam op het strand aan", aldus de korpschef.

Uit de resultaten van de autopsie in het Bhayangkara Kotaraja-ziekenhuis, verklaarde het hoofd van de politie, Mackbon, waren er geen tekenen van geweld op het lichaam van het slachtoffer.

Wat de resultaten van de autopsie betreft, weigerde de familie een autopsie uit te voeren. "We zullen een verklaring afleggen van weigering om te anticiperen op dingen die in de toekomst niet wenselijk zijn", zei Mackbon.

Volgens de verklaring van de familie was het laatste contact met het slachtoffer op 27 oktober 2022.

"De familie zei dat het slachtoffer het huis verliet met de bedoeling te willen duiken om vis te vangen", legde hij uit.

Met betrekking tot de dood van Filep Karma deed het hoofd van politie Mackbon ook een beroep op de hele gemeenschap om geen hoax-kwesties te verspreiden die de veiligheid en veiligheidssituatie zouden kunnen verstoren.

"Laat geen nieuwe problemen ontstaan, laat deze afhandeling over aan de politie, we worden ook direct vergezeld door de Papoea Mensenrechtencommissie om deel te nemen aan het autopsie- en onderzoeksproces zodat er geen dingen zijn die buiten de feiten vallen, ik Ik hoop dat alle partijen dit allemaal kunnen steunen", drong hij aan.

Kapolresta hoopt dat alle partijen de politie kunnen helpen, als er informatie is met betrekking tot dit incident, moet dit worden gemeld aan de politie. "We hebben personeel opdracht gegeven om cyberpatrouilles uit te voeren om de verspreiding van hoax of onwaar nieuws op te volgen. Als ze worden gevonden, zullen ze onmiddellijk worden opgevolgd", concludeerde de korpschef.

BRON: https://wartaplus.com/read/15712/Kapolresta-Jayapura-Imbau-Masyarakat-jangan-Pancing-Isu-Hoaks-Terkait-Kematian-Filep-Karma

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.